Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

SBS Wirmon C-tytöille salibandyn SM-kultaa

Wirmo C-tytöt pääsivät juhlimaan Suomen mestaruutta.
Wirmo C-tytöt pääsivät juhlimaan Suomen mestaruutta.
12.4.2018 klo 12:30

Salibandy
PSS 5
SBS Wirmo 6

Mikko Immonen
Salibandyn C-tyttöjen SM-sarjan kaksi tämän kauden parasta joukkuetta PSS ja SBS Wirmo ottivat SM-finaaleissa toisistaan mittaa täydet kolme ottelua ja venyttivät vielä ratkaisevan ottelun jatkoajalle asti. Lopulta Suomen mestaruuden nappasi mynämäkeläinen SBS Wirmo lukemin 5–6 (4–3, 0–0, 1–2, 0–1).

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu meni PSS:lle Porvoossa lukemin 6–3. Wirmo nappasi samoin numeroin kotivoiton.

Ratkaisevassa ottelussa porvoolaisilla oli kotietu, mutta Mynämäestä liikkeelle lähtenyt satapäinen fanijoukko oli päättänyt huolehtia siitä, ettei ainakaan kannustuksen puutteesta Wirmon tyttöjen pärjääminen jää kiinni.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta, mutta ymmärrettävästi jännittyneen oloista salibandya. PSS aloitti maalinteon jo toisella peliminuutilla, mutta Sara-Essi Sillanpää kuittasi viitisen minuuttia myöhemmin ottelun tasoihin. Sen jälkeen porvoolaiset karkasivat kuitenkin kahden maalin pakomatkalle.

Olivia Pietilä ja Eerika Koski iskivät osumillaan pelin vielä ensimmäisessä erässä tasoihin. Erän lopussa PSS siirtyi uudelleen johtoon.

Toisessa erässä jännitys näytti hieman kummallakin joukkueella helpottavan ja samalla molempien puolustuspelaaminen tiivistyi. Keskimmäisellä kaksikymppisellä ei nähtykään ainoatakaan täysosumaa.

Päätöserässä Eerika Koski ampui pelin seitsemännellä minuutilla tasoihin ja joukkueet alkoivat tosissaan hakea mestaruuden ratkaisevaa maalia. Se vaikutti syntyvän ajassa 58.28, kun Emilia Pietilä pyssytti siskonsa Olivian syötöstä pallon reppuun. Puolisen minuuttia ennen loppusummeria kotijoukkue sai aikaiseksi viimeisen mylläkän, jonka seurauksena PSS osoitti kovaa kilpailupäätä painamalla pelin tasoihin, kun peliaikaa oli jäljellä vain 29 sekuntia.

Jatkoajalla otteen pelistä nappasi Wirmo, jonka ykkösviisikko pelasi heti alkuun pitkän vaihdon pyörittäen peliä PSS-päädystä voittoa janoten. Ratkaiseva maali nähtiin kahden pelatun jatkoaikaminuutin jälkeen, kun Eerika Koski löysi millintarkalla syötöllään takatolpalle liikkuneen Melisa Aydemirin, joka nosti namupassista pallon ylänurkkaan ja aloitti voitonjuhlat SBS Wirmon seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden kunniaksi.

– Kausi oli todella hyvä ja joukkue meni isoin askelin eteenpäin joka osa-alueella. Pitkin kautta meidän väitettiin olevan yhden ketjun varassa, mutta ei näitä muutamalla pelaajalla voiteta. Toki meillä on ikäryhmiensä ehdottomia huippuja, mutta pelaamme kuitenkin joukkueena ja se on ehdoton voimavaramme. Toinen voimavaramme on, että suurin osa tytöistä on pelannut jo vuosia yhdessä, Wirmon päävalmentaja Hannu Niemi kommentoi.

Suurin osa pelaajista on pelannut myös muiden sarjojen pelejä sekä tyttöjen että poikien puolella.

– Yhteistyö B-tyttöjen kanssa sujui hienosti ja saimme järjestettyä pelaajia otteluihin ja harjoitteluihin aina sen mukaan, miten pelit menivät. Samoin yhteistyö valmennustiimin, joukkueenjohdon ja huoltojoukkojen välillä oli saumatonta ja myös tämä mahdollisti menestyksen. Joukkueenjohto ja huolto tekivät suuren työn asioiden hoitamisessa. Sitä ei helposti ymmärretä, miten iso ja tärkeä asia se on.

Mestaruusjuhlien jälkeen joukkue kääntää lyhyen tauon jälkeen jo katseensa ensi kauteen. Vuonna 2003 syntyneet tytöt siirtyvät B-tyttöihin ja vuonna 2005 syntyneet tytöt nousevat D-tytöistä C-tyttöjen kokoonpanoon.

Mestarijoukkueessa pelasivat Nea-Camilla Välinen, Sara-Essi Sillanpää, Ronja Niemi, Eerika Koski, Melisa Aydemir, Linnea Kallunen, Mira Alagoda, Vilja Raunio, Emma Arvela, Alina Niemi, Neela Aho, Jessica Luostarinen, Alina Kyrölä, Sarah Stenij, Emilia Pietilä, Olivia Pietilä, Emmi Vaitiniemi, Elsa Suhonen ja Sara Koski.

Joukkueen taustakaartiin kuuluivat Hannu Niemi, Markus Aho, Riku Niemi, Marja-Liisa Korsimo-Niemi, Lotta Stenij, Pauliina Kallunen ja Jani Kiuru.

Sää