Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Mynärastikausi käynnistyy

12.4.2018 klo 12:55

Suunnistus

Jarmo Jokila

Sään lämpeneminen takaa sen, että Mynärastien avaustapahtuma maanantaina 16.4. suunnistetaan jo lumettomassa maastossa. Ensimmäiset rastit kierrellään Nousiaisten Varvanummella Vesa-Matti Euran järjestelyryhmän toteuttamilla radoilla. Opastus on Kasitieltä Nousiasten liittymästä, josta tapahtumapaikalle on yhdeksän kilometriä.

Mynärasteilla on takanaan kymmenien vuosien historia. Tapahtumia tulevana kautena on 25 ja tavoitteena kuntoilusuorituksissa on 2000 rajan rikkoontuminen.

– Mynärastien suosio kuntoilutapahtumana on ollut kasvussa. Ihmiset pitävät luonnossa liikkumisesta ja kuntorasteilla sen voi tehdä täysin omaa vauhtiaan itselleen sopivan tasoisella reitillä, toteaa MS-52:n kuntosuunnistuksesta vastaava Kari Tuomola.

Ratoja on jokaisen makuun helposta parista kilometristä aina vaativampaan kuuteen kilometriin saakka. Pisimmät radat tarjoavat kokeneimmillekin suunnistajille haastavia rastivälejä.

Kaksi vuotta sitten Mynärastien yhteyteen käynnistetty Pariviesticup on löytänyt omat osanottajansa. Joukkueeseen kuulu kaksi suunnistajaa, jotka molemmat juoksevat kolme osuutta sprinttiviestityyppisesti. Suunnistettavaa matkaa tulee 3–4 kilometriä. Sarjat on miehille ja naisille ja cupiin on ennakkoilmoittautuminen. Ensimmäinen yhteislähtö on Maskutalolta 23.4. klo 17.45.

Mynärasteille ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan matkaan voi lähteä klo 17–18.30. Tarpeelliset ohjeet saa ilmoittautuessaan järjestäjille, joilta saa myös suunnistusopastusta Järjestäjien kannalta on tärkeää, että maastoon lähtevä ilmoittautuu myös maalissa suorituksen jälkeen.

Kerran viikossa olevien Mynärastien koko kalenterin ja muun infon löytää seuran nettisivuilta. Sieltä voi seurata myös tapahtumien täydellistä tulospalvelua reittihärveleineen.

Sää