Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

MS Parma neljäs Viestiliigan avauksessa

MS Parman Akseli Ruohola (110) suunnisti vauhdikkaasti Viestiliigan avausosuuden.
MS Parman Akseli Ruohola (110) suunnisti vauhdikkaasti Viestiliigan avausosuuden.
9.4.2018 klo 11:15

Suunnistus

Jarmo Jokila

MS Parman nuoret miehet taistelivat itsensä hienosti neljänneksi ja saman tien Viestiliigan palkintopallille niukalla sekunnin marginaalilla Turun Metsänkävijöihin Raision Tikanmaalla lauantaina.

Viestiliigassa on vietetty muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta Suunnistusvalmentajat ry on nyt suunnitellut Viestiliigan uudelle aikakaudelle ja haluaa nostaa viestisuunnistuksen takaisin arvostetuksi kilpailumuodoksi muulloinkin kuin Jukolassa ja SM-viesteissä. Naisten ja miesten pääsarjat osallistuvat Viestiliigaan 2018, jossa on seitsemän osakilpailua ympäri Suomea.

Myöhäisen kevään takia kisaa ei onneksi tarvinnut peruuttaa. Lunta oli paikoin, mutta siitä ei ollut liiemmin haittaa. Kostea nollakeli siivitti Viestiliigan avausosuuden juoksijat pimeään maastoon.

Vähäiset hajonnat pitivät huolen siitä, että alun iso letka pysyi koossa pitkään, mutta poikittaishajonnan osuessa kohdalle ryhmä heti pilkkoutui.

Ankkuriosuudella Pyrinnön kaksi joukkuetta ja Paimion Rasti kasautuivat pari kilometriä ennen maalia. Lopun asuntoalueen sokkeloissa Pyrintö vei kaksi kärkisijaa ja Paimion oli tyytyminen kolmanteen tilaan.

MS oli liikkeellä nuorella joukkueella. Akseli Ruohola avasi viestin tutun vahvasti. – Pikkuvirheitä tuli turhan monta, mutta meno oli sen verran rauhallista, että kärjen sai aina helposti kiinni. Lopun kortteleissa vauhti kasvoi ja joudun antamaan siimaa, 20 sekuntia kärjestä vaihtoon tullut Ruohola totesi.

Henri Kalven ensimmäinen esitys MS Parman väreissä onnistui hyvin. Ensimmäisen vitosen nuori mies pysyi aivan kärkiporukassa. Pikku koukku hajontarasteilla vei minuutin verran, mutta paikka kärkiseitsikossa säilyi.

Ensimmäistä vuottaan miesten sarjassa juokseva Tuukka Mäkinen pääsi ankkuriosuudelle neljän joukkueen ryhmässä. Rohkealla juoksulla ilman virheitä ratkaisu meni loppuviitoitukselle, jossa Mäkinen oli sekunnin nopeampi Metsänkävijöiden Esa Huttusta.

Naisten viestissä koettiin dramatiikka, kun ensimmäisenä maaliin tulleelta Pohjantähden ankkurilta puuttui yksi rastileima ja näin voitto meni Paimion Rastille.

Sää