Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

U:gin kirjastossa voi testata ikäpukua

8.4.2018 klo 10:05

Uudenkaupungin kirjastossa järjestetetään tiistaina 10.4. kello 10–16 esteettömyyteen ja saavutettavuuteen keskittyvä tapahtuma, jossa voi eläytyä vanhuksen ja vammaisen arkeen ja tutustua heille suunnattuihin palveluihin.

Kirjastossa voi kokeilla AgeMan-ikäpuvun avulla, miten ikääntyminen vaikuttaa toimintakykyyn. Puku päällä askel ei olekaan kevyt eikä lehden sivujen kääntäminen tai kännykän käyttäminen käy helposti.

Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry on tapahtumassa kertomassa toiminnastaan ja palveluistaan. Haittalaseilla voi kokea, miltä maailma näyttää heikkonäköisen silmin. Esillä on näkövammaisten lukemisen apuvälineitä, ja paikalla on myös pari opaskoirankäyttäjää sekä heidän arjen apurinsa opaskoirat.

Kello 13 Heidi Tuurala kertoo avustajakissastaan Roopesta ja heidän yhteisestä taipaleestaan. Kuinka Heidi keksi kouluttaa Roopesta avustajan, ja miten Roope nyt palauttaa Heidille kaiken pienenä saamansa avun.

Kello 14.45 Hannu Renfors Vakka-Suomen Invalideista puhuu esteettömyydestä liikuntavammaisen kannalta.

Kello 15 kokemuskouluttaja ja opaskoirankäyttäjä Taru Luukkala puhuu saavutettavuudesta ja esteettömyydestä näkövammaisen kannalta.

Toimintaansa esittelevät Vakka-Suomen Invalidit, Uudenkaupungin vammaisneuvosto ja kirjaston Celia-palvelut lukemisesteisille. Kello 12–16 Uudenkaupungin vanhuspalvelujen edustajat ovat paikalla kertomassa toiminnastaan. Esittelyssä on myös apuvälineitä ja tietoa niiden saatavuudesta sekä asuntojen muutostöistä.

Kello 15–16 Uudenkaupungin vammaispalvelut paikalla vastaamassa kysymyksiin erityisesti apuvälineistä ja vammaispalvelulain mukaisista asunnon muutostöistä kotona asumisen tukena.