Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Perjantairesepti: Hunajamarinoidut graavisilakat

Hunajamarinoidut graavisilakat
Hunajamarinoidut graavisilakat
6.4.2018 klo 06:25

Tee marinointiliemi:

300 g silakkafileitä - Myös pienten ahventen fileet tai ohuet siian, hauen ja kampelan fileet toimii.

1/2 l raikasta vettä

1 dl viinietikkaa

Sekoita vesi ja etikka ja laita silkkafileet maustumaan runsaaksi puoleksi tunniksi.

Kääntele vähän väliä, että marinointiliemi imeytyy tasaisesti.

Tee säilytysliemi:

3 rkl ruokaöljyä (rypsiöljy on mainiota kylmissä ruoissa)

1 dl sitruunamehua

1/2 dl valkoviiniä tai sherryä

4 rkl hunajaa

4 tl merisuolaa

1 tl murskattua valkopippuria

3 valkosipulin kynttä muserrettuna

tilliä

Sekoita ainesosat ja ja anna vetäytyä.

Kaada marinointiliemi pois ja valuta hyvin silakkafileet ja taita fileet kalan muotoiseksi. Lado ne laakeaan astiaan ja kaada säilytysliemi päälle. Lopuksi pieneksi hakattua tilliä. Kansi tai alumiinifolio päälle ja jääkaappiin. Valmistumisaika kaksi vuorokautta. Alhaisen ph:n vuoksi säilyy yllättävän kauan - jollei niitä syö.

Ruis- kaura-, saaristoleivän tai näkkärin päällä huiman hyvää huikopalana. Myös keitettyjen perunoiden kanssa nautinnollista einehtimistä.

Pentti-Oskari Kangas