Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Nukketalon mystinen tekijäkin lopulta löytyi

Upea nukketalo, jonka tekijä Merja Saarinen lopulta löytyi.
Upea nukketalo, jonka tekijä Merja Saarinen lopulta löytyi.
5.4.2018 klo 13:45

Harri Suomalainen
– Täällä on koko koulu elänyt eräänlaista nukketaloboomia, kertoo Vakka-opiston Taivassalon osaston kevätnäyttelyä kirjastossa esittelevä osastonjohtaja, luokanopettaja Päivi Martinsuo.

Rannveig Steinthórsdóttirin vetämä nukketalokurssi oli suosittu ja veti osallistujia kunnan rajojen ulkopuoleltakin. Kevätnäyttelyn avajaisvieraissa ihailua herätti erityisesti kirjaston nurkassa seisova upea kolmikerroksinen pienoisrakennus.

Rakennuksen pihalla on grillaus käynnissä, alakerran kivijalkakonditoriassa on herkulliset leivonnaiset lasivitriinissä kasakoneen vierellä. Yläkerroksissa on kalustettuja asuintiloja ja tyylikäs kylpytila porealtaineen. Ulkokaton syöksytorvet on tehty mehupilleistä ja tunnelmalliset kynttilät puisista grillitikuista. Makuuhuoneen valaisimet ovat syntyneet tekijän karvakoruista.

Kaiken kaikkiaan hieno luomus pikkutarkkoja yksityiskohtia myöten. Mutta missä on tekijä? Hän ei ole nyt paikalla, mutta lupasi tulla avajaisiin, kertoo kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeri Riikka Uski. Tekijän nimeä ei tiedä sen enempää Päivi Martinsuo kuin puhelimella tavoitettu Rannveig Steinthórsdóttirkaan. Joku Seija se oli, muistelee Rannveig.

Päivi Martinsuo ei kuitenkaan löydä tietokoneeltaan ketään Seija-nimistä nukketalokurssilaista. Alkaa vaikuttaa epätoivoiselta. Kukaan ei tiedä mystisen tekijän nimeä saatikka, missä hän asuu.

– Eikö täällä muita tekijöitä ole, sanoo sisään astuva Merja Saarinen.

Mystinen nukketaloluomuksen tekijä on löytynyt. Hän on toimittajan naapuri.

– Kurssi käsitti alkuun viisi 2,5 tunnin rakentamisiltaa, ja kun se ei riittänyt mihinkään, järjestettiin neljä lisäkokoontumista. Kotona oli pakko tätä rakentaa, jos aikoi valmiiksi saada. Eli kaiken kaikkiaan tähän on aikaa mennyt useita kymmeniä tunteja. Ilman erinomaista opetusta tämä ei olisi onnistunut, sanoo Merja Saarinen.

Nukketalojen lisäksi kevätnäyttelyssä on esillä Päivi Hannulan vetämän akvarellikurssin työnäytteitä, töitä Marita Karlssonin huovus- ja huopatossukurssien sekä neulepiirin osallistujilta, Leena Pylkön keramiikkakurssilaisten töitä sekä näytteitä Johanna Östermanin neulekankaan suunnittelukurssin tuloksista.

– Lisäksi meillä oli yhden päivän kursseja muun muassa nahkalaukun tekemisestä. Kaikkiaan Taivassalon osasto järjestää lukuvuoden aikana noin 800 opetustuntia. Opiskelijoita on noin 200, kertoo Päivi Martinsuo.

Kevätnäyttely on avoinna Taivassalon kirjastossa 26.4. asti.