Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Hiilit-kukkia Vehmaan Kirjastossa

Anna Hiilinen työnsä äärellä.
Anna Hiilinen työnsä äärellä.
9.4.2018 klo 14:25

Harri Suomalainen
Järvenpääläisen kuvataiteilijan ja muotoilijan Anna Hiilisen töitä on esillä Vehmaan kirjastossa 4.5. asti teemalla Hiilit ja kukkia. Hiilit-termi juontuu hänen piirtämistään siileistä, joita oma tytär kutsui hiileiksi, koska s-kirjain tuotti tuolloin vaikeuksia.

– Hiljalleen ajatus Hiilit-olennoista lahti muokkautumaan ja päätyi mielikuvitus eläinteni nimeksi. Tähän vaikutti myös oma sukunimeni.

Anna Hiilinen valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2015. Luovassa työskentelyssään hän pitää ensisijaisen tärkeänä leikin, rentouden ja hauskuuden säilyttämistä.

– Kuvillani ja töilläni haluan ilahduttaa sekä koskettaa ihmisiä. Taiteilijana haluan toimia siten, että töistäni välittyy kunnioitus luontoa kohtaan.

On sanottu, että Anna Hiilisen luontoon ja satumaailmaan liittyvät akvarellit jättävät tilaa katsojan mielikuvitukselle. Edellä mainitut aihepiirit hän kokee läheisekseen ja juuri akvarellitekniikalle sopiviksi.

– Minulla ei ole yhtä tekniikkaa ylitse muiden, vaan käytän sitä, mikä parhaiten sopii tarkoitukseen sanoman perille menemiseksi. Opiskeluni pääaine oli lasi- ja keramiikkataide. Viime vuosien ajan olen maalannut paljon akvarellejä ja kuvitusten pohjalta olen tehnyt myös tuotteita ja perustanut Hiilit-tuotemerkin.

Ajatuksen yrityksen perustamisesta Anna Hiilinen sai halusta tehdä kaunista ja hyvää. Kaiken tuotannon hän pitää lähellä ja sanoo valitsevansa materiaaleista parhaat vaihtoehdot luonnon ja kuluttajan kannalta.Tuotantoon kuuluu muun muassa paperituotteita, leikkuulautoja, tarjottimia ja koruja.

– Minulle luonto on hyvin tärkeä ja haluan tuoda sen ilmi työskentelyssäni, valinnoissani sekä kuvituksissani, sanoo Anna Hiilinen.