Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Noidat kokoontuvat U:gin Seikowissa

Uudessakaupungissa järjestetään Noitien kokoontumisajot la 28.4. klo 11–14. Tapahtuma järjestetään Seikowin salissa (Vuorikatu 11) ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Noitien kokoontumisajot -tapahtuma järjestetään kolmatta kertaa. Tapahtuma kokoaa yhteen tänä vuonna erityisesti lapsiperheet ja nuoret. Tavoitteena on yhteisöllisyyden lisäksi tuottaa iloa ja piristystä arkeen ja värikkyyttä myös kaupungin keväiseen katukuvaan.

Kuka tahansa voi halutessaan pukeutua noidaksi tai muuksi satuhahmoksi. Tapahtuman suojelijana on Noita Känkkäränkkä (Leena Kallonen), joka laulaa Rusinaorkesterinsa (Jari Jalonen) säestyksellä.

Velho Anonyymi (Jouko Mäenpää) ja Noitatirehtööri Akuliiina Eufrosyne Kinkku Kankku Konkku Kenkkunen (Kerttu Aaltonen) juontavat parituntisen ohjelman. Luvassa on ainakin noitakavalkadi, laulua, leikkiä, pieniä kilpailuja ilmapalloilla, sekä tuunauspaja ja askartelua.

Uudestakaupungista lähtöisin oleva nuori taiteilija Saija Heinonen esittää tanssiesityksen. Lopuksi tanssitaan myös yhteinen noitatanssi. Vakka-Suomen Taideyhdistys pitää puffettia ja urheiluseura Lokalahden Leisku myy makkaraa. Myös paikallisissa yrityksissä on tapahtuman aikana omaa ohjelmaa.

Nuorisotalo Vantti on avoinna tapahtuman aikana klo 11–14. Vantissa on mahdollisuus pelata biljardia, ilmakiekko- ja lautapelejä. Lisäksi ohjelmassa on onnenpyörän pyöritystä ja arvauskisa.

Noitien kokoontumisajot järjestää Nukketeatteri Piironginlaatikko ja Uudenkaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut.

Nivelviikon tilaisuus Naantalissa

Nivelviikkoa vietetään 16.–22.4. Nivelviikolla Turun Seudun Nivelyhdistys jakaa tietoa nivelterveydestä ja yhdistyksen toiminnasta kaikille kiinnostuneille. Tarjolla on monipuolista nivelhyvinvointiin liittyvää ohjelmaa ympäri Turkua. Tapahtumat ja tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Viikon aluksi yhdistys myöntää ensimmäisen Vuoden Nivelteko -kunniamaininnan pitkäaikaiselle yhteistyökumppanilleen. Nivelviikon 2018 suojelijana toimii Tyks Tules-toimialueen toimialuejohtaja, ylilääkäri, kirurgian, ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Ville Äärimaa.

Vakan alueella järjestetään miniluento aiheesta miniluento torstaina 19.4. klo 14–16, Naantalin Kesti-Maariassa (Maariankatu 2).

Aiheena on lonkan ja selän toiminnallinen yhteys ja luvassa on jalkajumppaa teemaan liittyen. Luennon pitää TtM, ft, Terhi Pihlajaniemi.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa. Ilmoittautumiset ti 17.4. mennessä 040 351 3833.

Cafe ja bingo U:gin ja Kalannin nuokkarilla

Perjantaina 13.4. klo 18–23 on kevään viimeinen Cafe ja bingo nuorisotalo Vantissa ja Kalannin nuokkarilla nuorille seitsemäsluokkalisista alkaen. Bingo alkaa klo 21.

Lisätietoja Marjolta 050-557 9723 ja Pialta 050-383 5304.

Puutarharetki Nousiaisista

Nousiaisten Maa- ja kotitalousnaiset järjestää kaikille avoimen puutarharetken 18.7. Lähtö on srk-talon pihalta klo 7.15. Ilmoittautumiset Tuija 040 5673549.

Jalkahoitoja ikäihmisille Askaisissa

Askainen Pakan Pirtti, Ikäihmiset iloinen uutinen: jalkahoitaja paikalla 20.4. klo 10 alkaen. Lisätietoja Seijalta 0400 647809.

Nukketeatteria U:gin kirjaston satutunnilla

Uudenkaupungin kirjaston satutunnilla to 19.4. klo 9.30 nukketeatteri Piironginlaatikko esittää satunäytelmän yhdeksän kultapäistä prinssiä.

Rakastetun lastenkirjailijan, Kaarina Helakisan, satuun sovitetussa ja valtakunnallisesti palkitussa näytelmässä seikkaillaan prinssien matkassa. Tarina kertoo itserakkaasta, omahyväisestä ja ahneesta kuningattaresta, joka hoitaa bisneksiään eikä aika riitä hänen pienille kultapäilleen. Vauhdikas, huumorin keinoin ryyditetty vuorovaikutteinen esitys sopii kaikenikäisille.

Roolit esittää Kerttu Aaltonen, joka on toteuttanut nukenrakennuksen yhdessä Anna Hilskan kanssa. Näytelmän on sovittanut ja ohjannut Kitta Sara. Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Taivassalossa pönttötalkoot

Taivassalon Helsingin Kyläyhdistys järjestää kaikille avoimet linnunpönttötalkoot 14.4 klo 12-15, osoitteessa Praakintie 69. Materiaalikuluista muutaman euron maksu. Hintaan sisältyy myös makkara ja mehu.

Linturetki Mynälahdelle

Askaisten martat järjestävät kaikille avoimen linturetken Mynälahdelle sunnuntaina 15.4. Lähtö Askaisten torilta kello 9 kimppakyydillä. Oppaana toimii Petteri Vihervaara. Retkellä on myynnissä kahvia ja pullaa.

Runoilta Maskun kirkossa Yhteisvastuun hyväksi

Raision seudun lausujat ovat jo useana vuonna antaneet lahjan Yhteisvastuukeräykselle runoja lausumalla. Tilaisuudet ovat aina olleet hyvin suosittuja. Tänä vuonna runoja voi kuulla Maskun kirkossa sunnuntaina 15.4. klo 18 alkaen teemalla Yksin et kulje.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta yhteisvastuukeräystä voi tukea illan aikana.

Konsertti Nousiaisissa

Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkossa on yhteisvastuukonsertti to 12.4. klo 19. Esiintymässä ovat Nousiaisten seurakunnan kirkkokuoro ja lauluyhtye, Nousiskot, Mirja Hannula, Juha Aavikko, Pasi Ketola, Hilla Ketola, Minttu Ketola, Olavi Salin, Antti Virtanen ja Hannu Hiltula.

Konsertin järjestää Nousiaisten seurakunta ja siihen on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen maksu Yhteisvastuun hyväksi.

Kevätrieha Maskutalolla

Eläkeliiton Maskun yhdistys järjestää kaikille avoimen kevätriehan Maskutalolla,Seurantalontie 2, la 14.4. Ohjelma alkaa klo 12.30 ja kahvitus voileipineen klo 12. Ohjelmassa on soittoa, laulua, yhteislaulua, arpajaiset ja lopuksi tanssit Antti Hakolan yhtyeen tahdissa.

Oikeat kasvit oikeisiin paikkoihin -luento Naantalissa

Naantalin pääkirjastossa (Tullikatu 11, 2. krs) kuullaan 12.4. klo 18 maisemasuunnittelija Armi Laukian luento Oikeat kasvit oikeisiin paikkoihin - savimaan kasvit, kuivuutta kestävät kasvit, helppohoitoinen piha.

Luennolla tutustutaan kasvien kasvupaikkavaatimuksiin ja annetaan esimerkkejä kestävän savimaan, happaman maan, kuivan kasvualustan ja varjopaikkojen kasveista. Lisäksi annetaan vinkkejä helppohoitoisen pihan suunnitteluun. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Teatteri Kissimirri Laitilassa

Joskus elämässä tympii. Elämässä tympii ihmistä, miksei sitten myös nallea. Mikko Perkoila on laulanut: ”Ota askel ihan mihin hyvänsä ja heti olet matkalla jonnekin”.Koti ei kai sittenkään ole pahin paikka, varsinkaan reissulta palatessa.

Teatteri Kissimirri esiintyy Laitilan kaupunginkirjastossa huhtikuussa kahden esityksen voimin. Vakka-Suomen kansalaisopiston kehitysvammaisten teatteriryhmä Kissimirri on toiminut vuodesta 2008 asti yhteistyössä Palke 7:n kanssa. Ryhmää on ohjannut koko ajan Eila Saarva. Tämän vuoden esitys kantaa nimeä Uskomaton vaellus ja sen käsikirjoitukseen on osallistunut koko ryhmä.

Esitykset ovat keskiviikkona 11.4. ja tiistaina 17.4. klo 17–18.30.

Röölässä puhutaan Fölistä ja asemakaavasta

Röölän kylähuoneella 11.4. klo 18 puhutaan joukkoliikenteestä ja asemakaavasta. Föli Rymättylässä -aiheesta puhuu Niko Kortelainen, joka puhuu kertoo muun muassa reiteistä ja, palvelubussin eli kutsuliikenteen ideasta.

Arkkitehti Mika Sahlström Naantalin kaupungilta kertoo Röölän asemakaavasta.

Iltamusiikkia Mynämäessä
Mynämäen kirkossa pidetään iltamusiikkitilaisuus Yhteisvastuukeräyksen hyväksi torstaina 12.4. klo 18.

Mukana Juuso Porekari, Outi Ben-Ammar, Leila Pahomow, Mietoisten ja Mynämäen kirkkokuorot, Anna Korpi ja Sinikka Rikkilä.

Ohjelmassa on yksinlaulua, kuoro- ja urkumusiikkia sekä yhteislaulua.

Iltamusiikki U:gissa
Vakka-Suomen musiikkiopisto järjestää Iltamusiikkikonsertin perjantaina 13.4. klo 18 Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa (Koulukatu 6). Konsertti kerää saman katon alle monta eri instrumenttia ja innokasta soitto-oppilasta. Ohjelmisto koostuu kevyestä musiikista aina kansanmusiikkiin ja elokuvamusiikista klassisen musiikin teoksiin. Muun muassa saksofonioppilaan esitys John Lennonin ja Paul McCartneyn Yesterdaysta kuullaan, kuin myös viuluduolta Johannes Brahmsin Unkarilainen tanssi. Konserttiin on vapaa pääsy.

Isoluotolaiset aktivoituu Kustavissa

Isoluodon kylätoimikunta kutsuu paikallisia ja kesäasukkaita keskustelemaan ynteisistä asioista ja suunnittelemaan tulevaa toimintaa Päivi ja Tapio Kordelinin luokse (Iniöntie 332) sunnuntaina 15.4. kello 18.

Hanketalkoot Mynälahdella

Mynälahden retkeilyreittejä ja rakenteita kohentava hanke jatkuu talkoilla lauantaina 14.4.

Talkoissa viimeistellään Silakkarin parkkipaikan lintulavan perustukset (Saarenrantatie 55, Mietoinen). Luvassa on kottikärry- ja lapiohommia.

Mukaan voi ottaa kottikärryn, lapion, soran tasaamiseen soveltuvan haravan jos sinulla sellaiset sattuu olemaan. Talkoiden lomassa nautitaan hernekeittolounas.

Lisätietoja 040 5079210 / Vesa Raivo.

Cafe ja bingo U:gin Vantissa

Perjantaina 6.4. klo 18–23 on Cafe ja bingo Uudessakaupungissa nuorisotalo Vantissa nuorille seitsemäsluokkalaisista alkaen. Bingo alkaa klo 21.

Lisätietoja Marjolta 050-557 9723.

Kudontapiirien näyttely Lemussa

Lemun ja Askaisten kudontapiirien yhteinen kevätnäyttely on su 8.4. klo 11–14 Vanhassa Oskarissa lemussa (Askaistentie 139).

Luento huijauksista ja petoksista U:gissa

Eläkeliiton Kalannin yhdistys järjestää luennon, jonka aiheena on senioreihin kohdistuvat huijaukset, petokset ja niiden torjuminen. Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on to 26.4. klo 13 Uudessakaupungissa kulttuurikeskus Crusellissa (Kullervontie 11). Kahvitarjoilu alkaa klo 12.30. Tapahtumaa ovat järjestämässä myös Fingerroosin säätiö, Uudenkaupungin kaupunki, Lounais-Suomen poliisilaitos ja Lähi-Tapiola Lännen.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja 20.4. mennessä leamaria.keskinen@gmail.com tai 040 5595 727.

Eläkeläisten vappu Kalannissa

Eläkeliiton Kalannin yhdistys järjestää perinteisen vappujuhlan 30.4. klo 14–19 Kalannin koululla (Urheilutie 2).

Ohjelmassa on muun muassa imitaattori Sami Vuori mestareita matkimassa, Rentukoiden laulua, keittolounas lisukkeineen, arpajaiset ja tanssia. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta maksullinen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja 20.4. mennessä marianne.kylajarvi@gmail.com tai 050 3060 807.

Vehmaan ja Mietoisten MLL:lla ratsastuskurssi

Vehmaan MLL järjestää yhdessä Mietoisten MLL:n kanssa maksullisen ratsastuskurssin sunnuntaisin 22.4. ja 6.5. klo 10–12 Hietamäessä Tiinan Gustafssonin tallilla (Vuoristotie 7). Kurssi soveltuu kaikenikäisille lapsille, mutta pienemmillä mielellään huoltaja mukana. Kurssille mahtuu 10–12 lasta. Ilmoittautumiset Tiinalle 044 996 2535.

Kuntotanssit U:gissa

Eläkeläisyhdistysten ja Uudenkaupungin kaupungin järjestämät kaikille avoimet kuntotanssit pidetään Uudenkaupungin Työväentalolla (Ylinenkatu 12) ma 9.4. klo 14–16. Musiikista vastaavat Apa, Lasse ja Pave. Puffetti. Pieni pääsymaksu.

Naantalissa terveyspäivä

Naantalin terveyskeskus ja liikuntapalvelut viettävät yhdessä Maailman terveyspäivää pe 6.4. Naantalin terveyskeskuksessa klo 10–13 välillä. Terveyspäivässä saa vinkkejä oman terveyden ylläpitoon. Hammashuollosta saa henkilökohtaista tietoa suun ja hampaiden terveydestä. Terveydenhoitajat kertovat ihonhoidosta ja rokotuksista, ohjaavat savuttomuuteen sekä painonhallintaan, paikalla on myös maksutonta kehonkoostumusmittausta. Kuntoutuksen ja liikunnan asiantuntijat testaavat muun muassa puristusvoimaa, antavat ohjausta ja neuvontaa oman kunnon ja toimintakyvyn edistämiseksi sekä esittelevät pienapuvälineitä.

Kirkkopizzaa ja Kansanlähetyksen uutisia Maskussa

Sunnuntaina 8.4. on Kansanlähetyksen kirkkopyhä, jolloin kirkoissa kerättävä kolehti menee muslimityöhön, jota Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys tekee Suomessa. Kansanlähetyksen lähetysjohtaja toteaa, että parin viime vuoden aikana kirkoissa ja seurakunnissa on alkanut käydä suuri joukko muslimitaustaisia maahanmuuttajia. Jos samassa ajassa yhtä monta kantasuomalaista liittyisi seurakunnan toimintaan, puhuttaisiin herätyksestä.

Aiheesta lisää kuullaan Maskun kirkossa 8.4. klo 10 alkavassa messussa ja tämän jälkeen seurakuntatalolla vieraana on Anssi Savonen, joka kertoo muslimityöstä Japanissa tekemästään työstä. Välillä tarjoillaan kirkkopizzat. Tilausuuteen on vapaa pääsy. Vapaaehtoisen kolehdin ja pizzojen tuotto Kansanlähetyksen muslimityön tukemiseen.

Ympäristöriskit, kiertotalous ja ilmastosodat aiheena U:gissa

Miksi on alettu puhua ilmastosodista? Miten ilmastonmuutos ja ydinaseet liittyvät toisiinsa? Miksi ympäristöliikkeissä pitäisi kiinnittää enemmän huomiota asevarustelun ympäristövaikutuksiin? Näistä kysymyksenasetteluista professori, ympäristöneuvos Antero Honkasalo luennoi Uudenkaupungin kirjastossa keskiviikkona 11.4. klo 18.

Honkasalo lähestyy aihetta viimeisimmän kirjansa Ympäristöriskit, kiertotalous ja ympäristösodat pohjalta. Viime vuonna julkaistu teos kuuluu Tekniikka elämää palvelemaan ry:n julkaisusarjaan.

Antero Honkasalo on toiminut ympäristöministeriössä vuosina 1989–2012. Hänen tutkimustyönsä on käsitellyt riskinottoa, ympäristöjohtamisen järjestelmiä ja kestävää kehitystä.

Uudenkaupungin seutu on Honkasalolle tullut tutuksi, sillä isän puolelta suku on Kalannista kotoisin ja lapsuuden kesät hän on viettänyt Lyökissä. Tilaisuuden järjestää Suomen Rauhanpuolustajain Uudenkaupungin yhdistys ry.

Lindberg Laitilan soittokunnan solistina

Tero Lindberg on Suomen johtavia trumpettispesialisteja ja suosittu studiomuusikko. Hän on soittanut lukuisilla maamme eturivin artistien levyillä ja kiertueilla sekä useissa TV-ohjelmissa, muun muassa Tanssii Tähtien kanssa -kilpailussa. Hän on myös kiertänyt viime vuosina ympäri Eurooppaa niin Leningrad Cowboysien, Sunrise Avenuen kuin Jimi Tenorinkin kanssa.

Tero Lindberg on solistina Laitilan soittokunnan konsertissa Laitilan kaupungintalolla (Keskuskatu 30) sunnuntaina 15. huhtikuuta klo 15. Hänen soittamanaan kuullaan mm. Särkyneen toiveen katu, Speak Softly Love, Kultaisen trumpetin laulu ja Kaksi ruusua. Konsertti päättyy Duke Ellingtonin säveliin. Laitilan soittokuntaa johtaa Minna Kajander.

Lippuja saa ennakkoon Laitilan Kirjakaupasta, kaupungintalon Avituksesta ja soittajilta.

Tarmot koolla Nousiaisissa
Tarmo-projektin miehet kokoontuvat Nousiaisissa torstaina 5.4. kello 13 Sannan Krannissa.

Vakka-opiston kevätnäyttely Taivassalossa

Taivassalon kirjastossa järjestetään keskiviikkona 4.4. klo 17 alkaen Vakka-opiston kevätnäyttelyn avajaiset. Näyttelyssä on esillä taide- ja kädentaitokursseille osallistuneiden töitä.

Avajaisissa on kahvitarjoilu ja mahdollisuus esittää toiveita ensi syksyn kursseista. Näyttely on esillä huhtikuun 26. päivään asti.

Laululankaa -muskari U.gin torilla

Musiikkituvan Laululankaa -muskari järjestetään lankalauantaina 31.3. Uudenkaupungin torilla klo 11.15. Muskari on kaikille avoin.

Vanhusten teematorstai Vehmaalla

Vehmaan vanhusneuvoston teematorstai Margareetakodissa pidetään to 5.4. klo 14.

Mukana on Sini Palokangas ja Kansalaisopiston iskelmälauluryhmä, joiden kanssa lauletaan vanhoja iskelmiä. Vapaaehtoiset ulkoiluttavat asukkaita ennen tilaisuutta, säävaraus.

Perinneillassa Mynämäestä vuonna 1918
Mynämäen kotiseutuyhdistys Wirmo-Seuran perinneillan aiheena on Mynämäki vuonna 1918. Kaikille avoin tilaisuus pidetään vanhalla yhteiskoululla seuran toimistolla keskiviikkona 4.4. klo 18 alkaen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Illan luennossa Jorma Rakkolainen lähestyy aihetta kahdella tapaa. Hän tarkastelee sitä, keitä Mynämäessä on ollut siihen aikaan päättämässä asioista ja millaisia asioita käsiteltiin. Tuolloin elettiin muun muassa elintarvikesäännöstelyn aikaa, vaikkei sen vaikutus maaseudulla ollutkaan yhtä suuri kuin kaupungeissa.

Toisaalta Rakkolainen tarkastelee sitä, miten sisällissota heijastui Mynämäkeen. Varsinaisia sotatoimia ei ollut eikä mynämäkeläisten kesken ollut paljoa väkivallantekoja, mutta Raunistulan punakaartilaiset kuitenkin pystyttivät punaisen hallinnon Kalleisten kartanoon. Mynämäen kirkolla ei punakaartia ollut, mutta mynämäkeläisiä oli punakaartissa. Mynämäkeläisiä tuomittiin vankileireille, ja siellä heitä koski nälänhätäkin.

Keväinen Saarenmaa kutsuu

Saarenmaa on keväällä parhaimmillaan. Uudenkaupungin Eläkkeensaajat järjestää matkan Saarenmaalle 17.–20.5. Ohjelmassa on kiehtovia luontokohteita, tunnettuja saarenmaalaisten tapaamisia, vierailuja kuuluisien Saarenmaan seppien pajalla ja tutustuminen Muhun saareen.

Matkaoppaana on Viro-asiantuntija Jaana Vasama, joka järjestää mieleenpainuvia tapaamisia ja vierailukohteita. Lisätietoja matkasta Arto Kalliselta puh. 0400-722500 tai Matka Galleriasta.

Taivassalossa kynttiläkirkko

Miksi hiivit hänen haudalleen, hän ei ole enää täällä... Taivassalon kirkossa vietetään pääsiäisyön kynttiläkirkkoa lauantaina 31.3. klo 21. Musiikista vastaa Samuel Salminen ja Isa Eskola, pappina Tiina Rautiainen.

Karaokeilta Mynämäessä

Mynämäen Käsi-ja taideteollisuusopiston auditoriossa (Vehmaantie 111) järjestetään karaokeilta to 5.4. klo 19–22. Tapahtuman järjestää Mynämäen Kyläteatteri.

Pääsiäisaamiainen Maskussa

Maskun seurakuntatalolla tarjoillaan sunnuntaina 1.4. pääsiäisaamiainen messun jälkeen noin klo 8. Pääsiäispäivän aamumessu aloitetaan yhteisellä kulkueella Maskun hautausmaan poikki kirkkoon klo 7.

Messun jälkeen on Maskun seurakuntatalossa lähetystyön järjestämä pääsiäisaamiainen. Tarjolla on muun muassa lammasta, lohta, pashaa ja ortodoksiselle kirkolle perinteinen leivonnainen kulitsa. Tuotto menee Maskun seurakunnan lähetystyön hyväksi.

Tummien sävyjen kautta pääsiäisen valoon

Cantus Å johdattelee Naantalissa pimeydestä valoon pääsiäissunnuntaina.

Pääsiäissunnuntaina 1.4. klo 18 kuullaan Naantalin kirkossa konsertti Pimeydestä valoon, jossa esiintyy Lauluyhtye Cantus Å sekä barokkiyhtye Markus Yli-Jokipiin johdolla. Ohjelmassa ovat J.S. Bachin katumuspsalmiin Syvyydestä minä huudan sinua, Herra säveltämä kantaatti Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir sekä A. Vivaldin Gloria.

Konsertin johtaa monipuolinen kapellimestari, kuoronjohtaja ja kuoronjohdon opettaja Markus Yli-Jokipii, jonka Suomen kuoronjohtajayhdistys valitsi Vuoden kuoronjohtajaksi 2017.

Lauluyhtye Cantus Å:n on perustanut viime keväänä Naantalin seurakunnan kanttori, Elisa Murtoperä. Yhtye koostuu Turun seudulla asuvista musiikin ammattilaisista ja aktiivisista harrastajista.

Cantus Å:n laulajia yhdistää tinkimätön halu tehdä musiikkia laadukkaasti täydellä sydämellä. Konsertin solisteina toimivat yhtyeen omat laulajat Sini Kunnaala, Elisa Murtoperä, Teija Siirtola, Päivi Niittyvaara, Aapo Korhonen ja Sakari Eirola.

Konsertissa soittava barokkiyhtye on tätä projektia varten koottu vanhan musiikin ammattilaisten yhtye. Autenttista barokin ajan sointia haetaan suolikielin ja matalammasta vireestä.

Konsertissa kuljetaan matka hiljaisen viikon tummien sävyjen kautta kohti pääsiäisen valoa. Riipaisevan kaunis kantaatti Aus der Tiefen on yksi Bachin varhaisimpia säilyneitä kantaatteja. Vivaldin klassikkoteos Gloria on täynnä mukaansatempaavaa rytmiikkaa ja kauniita melodioita. Tunnelmat vaihtelevat riemusta ja ilosta surumielisempiin sävyihin.

Konsertti esitetään toisen kerran Paimion kirkossa pääsiäismaanantaina. Konsertin ohjelman voi ostaa ovelta

Ristinjuhla Maurumaan rukoushuoneella

Pitkäperjantaina 30.3. klo 13 Maurumaan rukoushuoneella vietetään perinteistä ristinjuhlaa. Muistellaan Jeesuksen kuolemaa Golgatalla 2000 vuotta sitten ja sitä, mikä sen merkitys on tänä päivänä.

Puhumassa ovat rovasti Pekka Rantala ja kappalainen Esko Halivaara. Säestyksestä vastaa Ari Hirvonen ja Riitta Hirvonen on lupautunut mukaan viulun kera.

Kahvitusvuoro on entisen Maurumaan kinkeripiirillä. Kahviraha menee rukoushuoneelle.

Elämäni eläkevuodet -valmennusta Kustavissa

Kustavissa starttaa huhtikuussa elämäni eläkevuodet -valmennusryhmä. Ryhmässä voi yhdessä toisten kanssa pohtia ja keskustella liikkumiseen, mielen hyvinvointiin ja uuteen elämänvaiheeseen liittyvistä asioista. Saada ja jakaa vinkkejä hyvien eläkevuosien rakentamiseen.

Ryhmään voi tulla, jos etsii virtaa uuteen elämän vaiheeseen, haluaa herättää hyvinvoinnin kipinän ja liikkumisen ilon. Ryhmää vetävät koulutetut valmentajat. Valmennus herättää kiinnostuksen huolehtia omasta hyvinvoinnista, lisätä liikuntaa ja vahvistaa mielen hyvinvointia. Valmennus on tarkoitettu lähitulevaisuudessa eläkkeelle jääville sekä eläkkeellä oleville. Ryhmä aloittaa huhtikuussa, mutta mukaan mahtuu vielä. Lisätietoja 050 5759 121 Jalonen.

Kustavissa toimii senioritanssiryhmä, johon myös toivotaan lisää osallistujia. Senioritanssi sopii kaikille ja luvassa on hauskaa hyvässä seurassa. Lisätietoja yllä olevasta numerosta.

Maestro ja Fiktio Vinkkilässä
Maestro ja Fiktio vierailevat Vinkkilän seurakuntatalolla torstaina 29.3. kello 9.30.

Kansanmuusikko Markus Rantasen ja kirjailija Marko Laihisen uuden lasten musiikkiteatterin aiheena on kansalliseepoksemme Kalevala. Moni kokee sen tylsänä ja sekavana, ja juuri tämän käsityksen Maestro ja Fiktio pyrkivät esityksensä avulla kääntämään toisin päin.

Tarkoitus on, että niin lapsille kuin vanhemmillekin viriäisi kiinnostus aukaista Kalevalan tarjoamat jännittävät ja maailmankirjallisuuteen kuuluvat tarinat. Esityksen kesto on 35 minuuttia ja suositusikä +4 vuotta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestää Vehmaan kulttuuritoimi.

Tukihakukoulutusta Nousiaisissa

Nousiaisten, Maskun ja Mynämäen viljelijöille järjestetään tukihakukoulutus Nousiaisissa Henrikin koulun auditoriossa ti 3.4. klo 17.45. alkaen. Kouluttajana on Anna Setälä.

Kaikille avoin teatterimatka la 21.4. Taru sormusten herrasta/Turun kaupunginteatteri.

Lähtö linja-autoasemalta klo 14.30 (esitys klo 16).

Teatteriretki U:gista Turkuun

Teatteriversio sormussaagasta tuo hobitit, velhot, örkit, haltiat ja mustat aaveratsastajat elävänä aivan silmien eteen. Teatterissa tempautuu mukaan vauhdikkaaseen seikkailuun, jonka määränpäänä on Sauronin tuomiovuori ja näkymättömäksi tekevän sormuksen tuhoaminen.

Esityksen kesto on 4 tuntia, kahdella väliajalla. Varaukset ja tiedustelut Katja Laine 0400 698366 tai katsu.laine@gmail.com.

Hinta muodostuu lipusta ja bussikyydistä.

Pääsiäisajan messut Laitilan Luther-kappelissa

Vakka-Suomen luterilainen jumalanpalvelusyhdistys järjestää pääsiäisaikana messut Laitilan Luther-kappelissa (Vihtorinkatu 7) seuraavasti: kiirastorstaina 29.3. klo 18, toimittaa pastori TT Anssi Simojoki, pitkäperjantaina 30.3. sanan jumalanpalvelus klo 10, rovasti Miika Vuola, pääsiäispäivänä 1.4. klo 10 pastori TT Anssi Simojoki. Sunnuntaina 8.4. pastori Ilpo Sinkko ja 15.4. rovasti Miika Vuola.

Aurinkosähköstä tilaisuus Mynämäessä

Mynämäen seudulle hankittiin viime vuonna yhteishankinnalla kymmeneen kiinteistöön aurinkosähköjärjestelmä.

Sari Honkasalo
Mynämäessä järjestetään Aurinkosähköä kotiin -ilta keskiviikkona 28.3. klo 18 kunnanviraston valtuustosalissa (sisäänkäynti torin puolelta).

Tilaisuuden järjestävät Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys ja Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden palvelukeskus Valonia.

Motiva on maaliskuun alussa avannut uuden aurinkosahkoakotiin.fi -sivuston, johon on koottu tietoa ja kokemuksia aurinkosähköstä sekä myös alueittain aurinkosähköntoimittajien tarjouksia sekä omakotitalojen että isompien kohteiden järjestelmistä. Sivustoa esittelee tilaisuudessa Mynämäen edellisen aurinkopaneelien kimppahankinnan kilpailutuksen vetänyt energia-asiantuntija Liisa Harjula Valoniasta.

Sivustolla on tällä hetkellä Lounais-Suomen alueella 20 yrityksen tarjous omakotitalon aurinkosähköjärjestelmistä. Sivuston kautta voi jättää tarkennetun tarjouspyynnön.

– Tilaisuudessa keskustellaan myös siitä, jos joku tarvitsee apua jos ei pysty itse käyttämään tätä sähköistä systeemiä, kertoo pienkiinteistöyhdistyksen puheenjohtaja Lauri Numminen

Mynämäen kunnan tekninen johtaja Vesa-Matti Eura kertoo tilaisuudessa kunnan Hinku-toimenpiteistä.

Paikalla on myös aiempien isojen kimppatilausten osallistujia kertomassa kokemuksiaan muun muassa siitä, millainen aurinkoenergian tuotto on ollut.

– Toivoisimme, että myös Maskusta tultaisiin tilaisuuteen. Masku on myös Hinku-kunta, ja sieltäkin on yhteishankintoihin kiinnostusta ollut, Numminen sanoo.

Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin kasvihuonekaasujen päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Cafe ja bingo Kalannin nuokkarilla

Perjantaina 22.3. klo 18–23 on Cafe ja bingo Kalannin nuokkarilla nuorille seitsemäsluokkalaisista alkaen. Bingo alkaa klo 21.

Lisätietoja Pialta 050-383 5304.

Eu-tukikoulutusta Mietoisissa

Vakka-Suomen seutukunnallinen Eu-tukikoulutus järjestetään 22.3 klo 9.30 alkaen Mietoisten mms-talolla. Koulutuksen järjestää MTK Varsinais-Suomi.

Retki Cats-musiikaaliin U:gista

Uudenkaupungin eläkeläiset ry järjestää kaikille avoimen teatterimatkan pea11.5. Tampereen teatteriin katsomaan Cats-suurmusikaalia. Esitys alkaa klo 19. Linja-auto lähtee Uudenkaupungin linja-autoasemalta klo 15.30.

Matka jatkuu Kalannin ja Laitilan kautta Tampereelle. Holmbergin bussi lähtee Vehmaalta, joten matkan varrelta voi tulla mukaan. Matka maksetaan Uudenkaupungin eläkeläiset ry:n tilille. Tiedustelut ja varaukset 10.4. mennessä Raija Alanko 050 407 881 tai s-posti raijap.alanko@gmail.com. Messu Laitilassa

Vakka-Suomen luterilainen jumalanpalvelusyhdistys järjestää messun Laitilan Luther-kappelissa (Vihtorinkatu 7) palmusunnuntaina 25.3. klo 10, toimittaa pastori TT Anssi Simojoki.

Messun jälkeen kirkkokahvit ja opetusvartti katekismuksesta: Käskyt 2.

Kuntotanssit U:gissa

Kaupungin ja eläkeläisjärjestöjen kuntotanssit järjestetään Uudenkaupungin työväentalolla maanantaina 26.3. klo 14–16.

Tahdin takaa Trio Apa, Pave ja Lasse.

Messu Laitilassa

Vakka-Suomen luterilainen jumalanpalvelusyhdistys järjestää messun Laitilan Luther-kappelissa (Vihtorinkatu 7) Marian ilmestyspäivänä 18.3 klo 10, toimittaa pastori Ilpo Sinkko. Messun jälkeen kirkkokahvit ja opetusvartti katekismuksesta: Käskyt.

Tapani Piirron näyttelyavaus Crusellissa

Helsingissä jo lähes 18 vuotta omaa taidesalonkiaan pitänyt Tapani Piirto ripustaa nyt näyttelynsä Crusellin Liljelund-halliin Uuteenkaupunkiin. Näyttelyn kaikille avoimet avajaiset pidetään sunnuntaina 18.3. klo 14 alkaen.

Taiteilija Tapani Piirron teosten lähtökohtana ovat ihmiset. Lapset, musikantit, naiset. Tunnusomaista hänen maalauksilleen on ikään kuin usvan takaa tuleva tunnelma, liike ja valo. Taide vei Piirron mukanaan jo vuosikymmeniä sitten.

Piirto pyrkii omien sanojensa mukaan vangitsemaan ohikiitäviä tilanteita. Kun on kangas telineessä, sivellin kädessä ja musiikki taustalla, niin se on paras tunne, hän sanoo.

Näyttely on esillä Crusellissa (Kullervontie 11) 18.3.–20.4. tiistaista perjantaihin 10–17 ja sunnuntaisin 12–16. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tarinailtapäivä Mari Kaikkosesta Röölässä

Röölän Kylähuoneella järjestetään tarinailtapäivä Mari Kaikkosesta 18.3. klo 13.

Mari, Maria Kaikkonen oli syntynyt 1900 Kiimajärven rannalta Konnitsan kylässä ja hän kuoli vuonna 1980 Naantalissa. Mari työskenteli noin 30-luvulta lähtien Rymättylän tiloilla ja rakensi talon Kyllikköön salonkyläntielle. 50-luvulla ja oli Rymättylän Sahan yövahtina. Persoonallisesta naisesta kertovat Esko Sainio ja Matti Ketonen.

Ilta Lemun Rukoushuoneella

Tulevana sunnuntaina 18.3. Lemun Rukoushuoneella (Kirkkotie 219) on raamattuilta. Vieraaksi saapuu pastori Juho Sankamo Suomen Raamattuopistolta. Hänen aiheenaan on apostoli Pietari kristityn esikuvana. Musiikista vastaa Heijastus-kuoro. Tilaisuus alkaa klo 17.

Verenluovutus Mynämäessä

Mynämäen seurakuntakeskuksessa (Keskuskatu 17,) järjestetään verenluovutus perjantaina 16.3. klo 13–18.

Ikivihreitä säveliä Nousiaisissa

Nousiaisten kirjastossa kuulee ikivihreitä säveliä keskiviikkona 21.3. kello 19 alkavassa Evergreen for ever -konsertissa. Kevyttä jazzahtavaa musiikkia esittävät Jarmo Jokila, laulu, Hannu Hiltula, piano, ja Jukka Vaajoensuu, tenorisaksofoni.

Konserttiin on vapaa pääsy, mutta kello 18.30 alkava kahvi ja ohjelmalehtinen ovat maksullisia.

Savossa syntynyt Jukka Vaajoensuu asui yläaste- ja lukioajan Outokummussa. Muusikon ura alkoi jo koulun kevätjuhlissa. Matematiikan opiskelu yliopistossa toi hänet Nousiaisiin lukion lehtorin virkaan.

Monipuolisen muusikon pääsoitin on tenorisaxofoni, mutta muutkin soittimet taipuvat hänen sormissaan ja hän myös laulaa, säveltää ja sanoittaa. Jazz-muusikkona hänet tunnetaan taitavana tulkitsijana erilaisissa kokoonpanoissa.

Taiteilijanimellä Kalle Konnuslahti hänellä on oma yhtye Tremolo, joka on tuttu kokoonpano turkulaisissa pubeissa ja klubeilla. Yhtye on tehnyt cd-levyjä ja juuri ilmestyi Konnuslahden oma soololevy.

Pudasjärveltä kotoisin oleva Hannu Hiltula on toiminut vuosia Nousiaisten kanttorina. Työn lisäksi hänet tunnetaan todella monipuolisena muusikkona instrumentteinaan pianon lisäksi erilaisia puhaltimia.

Jazz-musiikki on Hannulle mieleistä. Usein hänet on nähty pianistina, mutta hän myös erinomainen saxofonisti. Nousiaisten kirjastossa oli taannoin konsertti, jossa trio Ilpo Murtojärvi (kitara), Vesa Saloranta (basso) ja Hannu Hiltula (tenorisaksofoni) soittivat Antonio Carlos Jobimin sävellyksiä. Kansanmusiikkia hän soittaa Sukka hukassa-kokoonpanossa ja on ollut mukana myös Kalle Konnuslahden Tremolossa.

Jarmo Jokilalla on pitkä, laaja musiikillisen tausta. Hänellä oli hanuristina oma orkesteri jo lukioikäisenä. Silloin kopioitui mustekynällä punaiseen nuottikirjaan toista sataa evergreeniä. Tässä konsertissa hän palaa juurilleen, mutta nyt laulajana. Hän on opiskellut laulua oopperakuoron johtajan laulupedagogi Katriina Virran ja laulupedagogi Kristina Raudasen oppilaana. Laulukokemusta on kertynyt tanssimuusikkona ja myös lukuisista musikaali-, kvartetti-, duetto- ja sooloesiintymisistä.

Mannerheimin perhe-elämästä luento

Askaisten Martat järjestää tiistaina 6.3. kello 18 Louhisaaren kartanokahvilassa esitelmätilaisuuden. Aava-Leena Kurki on naantalilainen, lähiseutujen ja niiden historian ja historiallisten henkilöiden tuntija, valovoimainen luennoitsija. Hänen luentonsa aiheena on Mannerheim marsalkkana, aviopuolisona ja kahden tyttären isänä –  pisaroita hänen kiehtovasta elämästään ja pilkahduksia aristokraattisen ylimyksen tapakulttuuriin. Tarjolla on kahvilan tuotteita. Luento kestää tunnin ja sen jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

U:gissa hiihdon mestaruuskisat

Uudenkaupungin liikuntapalvelut järjestää Kalannin Vankan kanssa hiihdon kaupunginmestaruuskisat keskiviikkona 7.3. klo 18 Kalannissa. Hiihtotyylinä on perinteinen.

Sarjat ja ilmoittautumistiedot kaupungin nettisivuilta tai 050 383 5303. Ilmoittautumiset 5.3. mennessä, muista ilmoittaa myös lapsen syntymävuosi. Jälki-ilmoittautumiset kilpailupaikalla klo 17.30 mennessä.

Karaokeilta Mynämäessä

Mynämäen Kyläteatteri järjestää karaokeillan to 8.3. klo 19–22 Käsi- ja taideteollisuusopiston auditoriossa (Vehmaantie 111).

Ilta Lemun Rukoushuoneella

Tulevana sunnuntaina 4.3. Lemun Rukoushuoneella (Kirkkotie 219) on raamattuilta. Vieraaksi saapuu pastori Markus Kiirla Kansanlähetyksestä. Tilaisuus alkaa klo 17.

Sotaveteraanisoittajat Maskuun

Turun Sotaveteraanisoittajat esiintyy Maskun Lions Clubin järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa Maskutalossa sunnuntaina 18.3. kello 15. Perinteisen konsertin tuotolla hankitaan muun muassa stipendejä Maskun koululaisille.

Muistojen säveliä -konsertissa orkesteria johtaa Reijo Ahola, joka esiintyy myös solistina Tuija Sauran, Pertti Keihään ja Antti Virtasen lisäksi. Kappaleiden sovituksista vastaa Urpo Laaksonen ja konsertin juontajana toimii Pertti Keihäs.

Konsertin alkuosa koostuu vakavammasta musiikista, muun muassa Jean Sibeliuksen, Armas Järnefeltin, Oskar Merikannon ja Lasse Mårtenssonin sävellyksistä. Kahvitauon jälkeen kevyemmässä osuudessa kuullaan muun muassa George de Godzinskyn, Unto Monosen, Kaj Chydeniuksen, Rauno Lehtisen ja Petri Laaksosen tuotantoa.

Cafe ja bingo Kalannin nuokkarilla

Perjantaina 2.3. klo 18–23 on Cafe ja bingo Kalannin nuokkarilla nuorille seitsemäsluokkalaisista alkaen. Bingo alkaa klo 21.

Lisätietoja Pialta 050-383 5304.

Naisten aamukahveilla U:gissa Louhen hymy

Riikka Juvonen kertoo sanoin ja kuvin Kalevalan vahvoista naisista.

Louhen hymy - Kalevalan vahvat naiset Ainon äidistä Marjattaan on Riikka Juvosen aiheena lauantaina 10. maaliskuuta Naisten aamukahveilla Uudenkaupungin seurakuntakeskuksessa. Tilaisuuden alussa kuullaan Sanna Arellin laulua säestäjänään Päivi Kurkilahti.

Riikka Juvonen esittää Louhen hymy -kuvaesityksen, joka pohjautuu hänen samannimiseen, WSOY:n vuonna 2013 julkaisemaan kirjaan Kalevalan naisista. Kuvataiteilijana, kuvittajana ja kirjailijana hän on työskennellyt erityisesti myyttien, mytologioiden sekä Raamatun tarinoiden parissa.

Hän on kirjoittanut lapsille ja aikuisille yhteensä viitisenkymmentä teosta, satuja, tarinoita, tietokirjoja ja kuvittanut toista sataa kirjaa.

Kangasalta kotoisin oleva, mutta monien ulkomailla, muun muassa Israelissa ja Kyproksella, vietettyjen vuosien jälkeen, Juvonen on asettunut Helsinkiin.

Kirjailija kokee itäisen Välimeren ja Lähi-idän kulttuurit itselleen läheisiksi niiden rikkaan kertomusperinteen takia. Viime vuosina hän on viihtynyt erityisesti Ateenassa ja on riemukseen huomannut, kuinka antiikin taruista on kulkeutunut vaikutteita Karjalan muinaisille laulumaille ja Kalevalaan.

Riikka Juvonen selvittää, että Kalevalan myyttisestä perimästä löytyvät kansalliset arkkityyppimme: runoileva mahtimies Väinämöinen, kukkoileva Joukahainen, ujo seppä Ilmarinen ynnä muut. Valitettavasti miehet ovat jättäneet varjoonsa naiset, joissa on potkua enemmän kuin yhden heimon tarpeiksi.

Vaikka Louhea, Pohjan akkaa, on pidetty liki demonisena, hän on kuin onkin malli johtajuudesta. Ainon äiti taas kasvaa erehdyksensä myötä ymmärtäväiseksi yhteisönsä valistajaksi, joka tietää, ettei tyttärien tunteita pidä ohjailla omien tavoitteidensa saavuttamiseksi. Ja vaikka Tapio hallitsee metsiä ja vaaroja, riistaonnea pyydettäessä käännytään Tapiolan emännän, Mielikin, puoleen. Lopulta Marjatta, matala neiti, synnyttää ypöyksin Karjalan uuden kuninkaan ja Väinämöinen saa väistyä kristinuskon tieltä.

Riikka Juvonen toimii myös lehtiavustajana, kolumnistina ja esseistinä muun muassa Kotimaa-lehdessä ja Ortodoksiviestissä.

Seurakunnan lähetystyön hyväksi menee aamukahvien ohjelmasta perittävä pieni maksu, joka sisältää aamupalan, joka alkaa kello 8.30.

Hemminkimessu Maskussa

Maskun seurakunnassa kokeiltiin syyskaudella uusimuotoista iltamessua, joka kokosi suuren joukon vapaaehtoisia tekijöitä valmistelemaan ja toteuttamaan yhteistä jumalanpalvelusta.

Kokeilu saa jatkoa Maskun kirkossa sunnuntaina 11.3. klo 18, jolloin musiikkipitoinen messu kutsuu osallistumaan ja kokemaan yhteyttä. Rippikouluryhmä valmistaa messuun pienet sivualttarit hiljentymistä ja rukousta varten.

Musiikista vastaa Kaija Järä ja bändi, ja kuoroon voi tulla mukaan osallistumalla harjoituksiin Maskun srk-talolla to 1.3. ja 8.3. klo 19.

Muihin palvelutehtäviin voi ilmoittautua vielä paikan päällä tuntia ennen messun alkua.

Jo pitkin iltapäivää voi srk-talolla tavata vanhoja ja uusia tuttuja sekä osallistua klo 15 kouluttaja Johanna Sandbergin luentoon aiheesta seurakunnan kasvu ja tukeminen.

Sandberg myös saarnaa illan Hemminkimessussa.

Kuntotanssit U:gissa

Uudenkaupungin työväentalolla (Ylinenkatu 12) järjestetään kaikille avoimet kuntotanssit maanantaina 26.2. klo 14–16. Musiikin soittavat Apa, Pave ja Lasse.

Kalevalan päivän konsertti Nousiaisten kirjastossa

Suka hukassa esiintyy Nousiaisten kirjastossa keskiviikkona.

Nousiaisten kirjastossa järjestetään Kalevalan päivänä 28. 2. klo 19. konsertti, jossa soittaa seitsenjäseninen, nousiaislainen, vuonna 2015 aloittanut Sukka Hukassa -kansanmusiikkiyhtye.

Yhtye soittaa uutta ja vanhaa, suomalaista ja pohjoismaista kansanmusiikkia monin eri soittimin. Konserttiin on vapaa pääsy.

Matka Turun taide-, antiikki- ja keräilymessuille

Vakka-Suomen Keräilijät järjestää kaikille avoimen matkan Turun messuille lauantaina 17.03. Lähtö Vinkkilästä klo 9, Uudenkaupungin linja-auto asema klo 9.30 ja kuljetus on Kalannissa klo 9.40 ja Laitilassa 9.50. Messuilla myös Kädentaito-, lelu- ja nukkemessut. Paljon katseltavaa ja ostettavaa. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset ma 12.3. mennessä Leenalle 040 0321 960.

Kässäkornerista Kässänurkka

Wirmon Marttojen huippusuosittu Kässäkorneri palaa takaisin osoitteeseen Keskuskatu 24. Uuden nurkan tiloissa toiminta jatkaa uudistuneella nimellä: Kässänurkka.

Käytännössä Kässänurkka on joka tiistai klo 17.30 kokoontuva käsityöilta, johon otetaan oma käsityö mukaan. Paikalla on marttoja opastamassa, jos vaikka kantapään tekeminen on haastavaa. Ei ennakkoilmoittautumista.

Talvirieha Nousiaisten Vuorenpäässä

Kaikille avoin koko perheen talviriehatapahtuma järjestetään sunnuntaina 25.2. Vuorenpään laavulla. Kokoontuminen on kello 12 Vuorenpään tilan talouspihalla (Vuorentaustantie 4).

Suomen Latu täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja juhlii koko sydäntalven ajan rakentamalla lumiukkoja erilaisissa tapahtumissa, puistoissa ja kotipihoilla. Kuhankuonon Latu ja Polku on ottanut Suomen Ladun haasteen vastaan ja juhlii rakentamalla tässä tapahtumassa yhdessä lumiukkoja.

Suomen Latu on haastanut yhdistykset, koulut, kaveriporukat, päiväkodit ym. rakentamaan lumiukkoja. Kuhankuonon Latu ja Polku haastaa nyt kaikki paikalliset tahot mukaan kamppanjaan. Järjestäjä pyrkii aikaisemmin keräämään lunta ja tekemään valmiiksi muoteilla lumiaihioita.

Kannattaa pukea lumen ja pakkasen kestävä vaatetus sekä otata mukaan pieni lapio tai vastaava muu muotoilutyökalu sekä muita tykötarpeita, hiiliä, risuja, pipoja ja kaulaliinoja.

Myynnissä on lämmintä mehua, kahvia, muurinpohjalettuja ja grillimakkaraa. Oma pulkka mukaan.

Tapahtuman järjestäjää Kuhankuonon Latu ja Polku. Lisätietoja saa Hilkalta 040 777 5980.

Miehille puuhaa Nousiaisissa
Turun ammattikorkeakoulu ja Auralan Setlementti -yhdistys kutsuvat aktiivisia miehiä kehittämään yhteisöjään Nousiaisissa. Tarmo-projektista kerrotaan perjantaina 23.2. kello 10 Sannan Krannissa.

Toiminta voi olla esimerkiksi nikkarointia, korjaamista, talkoilua tai jotakin muuta yhdessä tekemistä.

Tavoitteita voivat olla muun muassa asuinpaikkakunnan viihtyvyyden parantaminen, kunnon kohentaminen, päivittäisen mielekkään tekemisen löytäminen, oman yhteisön toimintaan osallistuminen ja muiden miesten tapaaminen.

Messu Laitilan Luther-kappelissa

Vakka-Suomen luterilainen jumalanpalvelusyhdistys järjestää messun Laitilan Luther- kappelissa, Vihtorinkatu 7, sunnuntaina 18.2 klo 10. Messun toimittaa rovasti Miika Vuola. Messun jälkeen kirkkokahvit ja opetusvartti katekismuksesta: Alttarin sakramentti.

Retki U:gista Kädentaitomessuille

Hakametsän Asukasyhdistys järjestää kaikille avoimen matkan Turun Kädentaitomessuille su. 18.3. Messuilla on mukana runsaasti kädentaitajia ympäri Suomea.

Samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee Taide- ja antiikkimessuille, jossa on myös vintagea, leikkikalumarkkinat ja Turun rahan päivän tapahtuma sekä osio nukkekotiharrastajille.

Messuille voi ottaa esineen, jonka ikä, käyttötarkoitus tai arvo kiinnostaa. Arviointeja tekevät tänä keväänä Stockholms Auktionsverkin Helena Laakso, jonka erikoisalaa on taide ja Dan von Koskull erikoisalana design. Arviointi on maksutonta.

Bussin aikataulu: Hakametsän koulun parkki klo 10, Uudenkaupungin linja-autoasema klo 10.05. Mukaan pääsee Vehmaalta, Lokalahdelta, Kalannista ja matkan varrelta, mistä tulee ilmoittautuneita. Lähtöajat näille ilmoitetaan, kun saadaan lista osallistujista. Rahastus on bussissa.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset la10.3. mennessä puhelimitse tai tekstiviestillä: 050 3060578, 050 3297099 tai hakametsänasukasyhdistys@gmail.com. Ilmoittautuessa maininta, mistä tulee autoon.

Talvitapahtuma Wasaborgin tallilla

Wasaborgin Hevosurheilijat järjestää Wasaborgin tallilla (Lokalahdentie 200) koko perheen talvitapahtuman sunnuntaina 18.2. klo 12–15. Luvassa on muun muassa este- ja valjakkoajonäytökset, katrilli, pukuratsastusta, ilmaista talutusratsastusta ja kärryajelua.

Seura esittelee toimintaa ja tallissa lapset pääsevät harjailemaan ja rapsuttamaan ponia. Keppihevosnäyttelyyn voi ilmoittautua paikan päällä. Tallin alueella on myös luontopolku kysymyksineen.

Lemun Rukoushuoneella Lennart Saari

Ensi sunnuntaina 18.2. tulee Lemun rukoushuoneelle (Kirkkotie 219) monipuolinen luontoasiantuntija Lennart Saari. Hän kertoo Jumalan ihmeellisestä luomistyöstä. Tilaisuus alkaa klo 17.

Karaokeilta Mynämäen kirjastossa

Mynämäen kunnan kulttuuritoimi ja Mynämäen Kyläteatteri järjestävät karaokeillan Mynämäen kirjastossa to 22.2. klo 19–21.

Sivut