Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Viides peräkkäinen tappio pisti ilmeet vakaviksi

Juan Pattillo tehtaili tehtaili 23 pistettä, otti 16 levyriä ja antoi kahdeksan syöttöä.
Juan Pattillo tehtaili tehtaili 23 pistettä, otti 16 levyriä ja antoi kahdeksan syöttöä.
13.11.2017 klo 09:55

Koripallo

Korihait 88
Espoo 98

Juha Laine

Uudenkaupungin Korihaiden taivaalle kerääntyi lisää sadepilviä viime viikolla, kun Espoo United kävi Pohitullissa hakemassa sarjapinnat lukemin 88–98. Kotijoukkue kykeni vielä kehittämään lopussa kiriä, mutta espoolaisten tarkka kaukoheittopeli pilasi petokalan mahdollisuudet.

Korihaiden alku oli erinomainen ja lukemat olivat jo 28–13 uusikaupunkilaisille. Ilo jäi lyhytaikaiseksi, kun vierasjoukkue takoi peräti 24 pinnaa putkeen.

Kasvavassa määrin ilonaiheita kotiyleisölle tuo Eero Lehtonen. Nuorukaisen liikkeet ja oikea-aikaisuus puolustuksessa on ihailtavaa ja Lehtonen on niitä harvoja haipelaajia, jotka pärjäävät liikkeessä pakkipäässä. Lehtonen nakutti yhdeksän pinnaa ja illan kruunasi donkki, jossa vielä Espoon Jervon Pressley rikkoi Lehtosta.

– Ei siitä saanut kuin kaksi pistettä ja vaparinkin menin heittämään ohi, Lehtonen toppuutteli.

Lehtosen mukaan hyvät harjoitukset ovat tuoneet peliin varmuutta.

– Nyt tehtiin ryhtiliike, mutta pieni rentous hommasta puuttui. Espoo laittoi kovia koreja sisään.

Juan Pattillo antoi itsestään entistä ristiriitaisemman kuvan: 23 pistettä, 16 levypalloa ja kahdeksan syöttöä olivat komeat lukemat, mutta puolustustyöskentely on ala-arvoista. Pattillo tuntuu säästelevän itseään hyökkäystehoja varten ja tämä kirvoitti jo kotiyleisöäkin kommentoimaan.

Chaz Williams ilmoitti haluavansa irtisanoa sopimuksen ja mies pelasi viimeisen matsinsa Korihaiden riveissä.

Korihaiden uusi pelintekijä Kenney Funderburk katseli Espoo-peliä siviilit päällä, koska pelilupa ei saapunut Ukrainasta ajoissa.

Kakkosvalmentaja Petri Helminen muistutti, että pelaajavaihtoja ei aina pysty estämään. Joukkueeseen on liittymässä toinenkin uusi peluri, Quinton Chievous.

– Jos Williams haluaa henkilökohtaisista syistä palata perheensä luo Amerikkaan, emme sille mitään voi. Harmillinen juttu, mutta näitä tulee välillä. Me haluamme pelata nopeaa korista ja uusien jätkien pitäisi sopia tähän konseptiin mainiosti, Helminen selvitti.

Funderburkin pelilupa pelmahti Ukrainasta Korihaiden toimistolle perjantaina. Näin pelintekijä pääsee debytoimaan keskiviikkona. Sen sijaan maanantai-iltana Suomeen saapuneen Chievousin tilanne on arvoitus.

Chievous on Helmisen arvion mukaan monipuolinen pelaaja, joka on etenkin ylävartaloltaan erittäin vahva kaveri. 24-vuotias ja 198-senttinen jenkki tykkää rynnätä voimalla levypalloihin, mikä toivottavasti tuo apua petokalan levyriongelmiin.

– Eurooppalainen koris on tälle jätkälle vierasta. Toivotaan, että hän sopeutuu suomalaiseen koripalloon.

Korihait kohtaa keskiviikkona kello 18.30 alkaen Tampereen Pyrinnön. Funderburk saa varmasti tulikasteensa ja mahdollisesti myös Chievous.