Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Vesattarien alkukausi päättyi vierasvoittoon

19.6.2017 klo 16:10

Pesäpallo

Fera 2
Vesa 0

Mailajuniorit 0
Vesa2

Juhani Marttala

Mynämäen Vesan naisten avauskierros ykköspesiksessä päättyi kolmen pisteen vierasvoittoon Kankaanpäästä sunnuntaina luvuin 0–2 (5–6, 4–5). Sitä edelsi torstainen kotitappio Raumalle luvuin 0–2 (3–8, 3–7).

– Kotiutuslyönnit tökkivät sisäpelissä ja ulkona annettiin aika monilla läpilyönneillä vaarattomista tilanteista juoksuja vieraille, luonnehti pelinjohtaja Ville Niemi torstaista Rauma-peliä.

Pelin jälkeen joukkue kävi Niemen mukaan hyvän keskustelun ja piti lauantaina hyvät treenit, joissa tärkeää Kankaanpää-ottelua pohjustettiin. Vastustaja tiedettiin vaaralliseksi, sillä vaikka se on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä, on se pystynyt parantamaan peliään ja viemään ainoana joukkueena jaksovoiton sarjaa ylivoimaisesti hallitsevalta Hyvinkäältä.

Pohjatyö tuotti tulosta ja Vesa hallitsi Kankaanpäässä tilanteita koko ottelun ajan.

Ensimmäisen vuoroparin se voitti juoksuin 4–2 ja toinen pelattiin tasan 2–2. Kolmannessa kotijoukkue onnistui tuomaan juoksun, mutta kun neljäs oli juoksuton, voittivat vieraat sen juoksulla.

– Toinen vuoropari oli ensimmäinen koko kautena, jossa onnistuimme pitämään johtomme loppuun saakka, vaikka vastustaja tulikin loppumetreillä pisteen päähän, Niemi kiittelee.

Pelaajista kiitosta häneltä saavat kapteeni Jaana Marjamäki-Kekola ja ykköskärjen Maria Kitola ja Roosa Luoma, jotka onnistuivat vaihdoissaan sataprosenttisesti.

– Ykköskärki on toiminut koko kauden hyvin ja kakkoskärkikin alkaa muutosten jälkeen toimia. Uskon, että juhannuksen jälkeen alkavalla toisella kierroksella sekin tekee hyvää jälkeä, Niemi hahmottelee.

Mynämäki on sarjataulukossa seitsemäntenä 13 pisteellä. Sarjan keskiryhmä on verraten tasainen, sillä kolmantena olevalla Porillakin on pisteitä kasassa 18. Sarjaa suvereenisti johtavalla Hyvinkäällä pisteitä on kasassa 32 ja toisena olevalla Jalasjärvellä 24.

Toinen kierros Vesan naisilla alkaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina, jolloin se saa kotonaan vastustajakseen Kankaanpään.