Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

SBS Masku tekee seurayhteistyötä ja etsii valmennuspäällikköä

SBS Maskun C-tytöt tähtäävät ensi kaudella SM-sarjaan.
SBS Maskun C-tytöt tähtäävät ensi kaudella SM-sarjaan.
13.4.2018 klo 09:55

Salibandy
Vesa Penttilä
SBS Masku tiivistää yhteistyötä lähitienoon salibandyseurojen kanssa. Seura on jo solminut juniorisopimuksen mynämäkeläisen SBS Wirmon kanssa ja lisäksi C-tyttöjen ikäluokkaan kaveriksi on löytynyt SB Naantali. Ainakin epävirallisena tavoitteena on, että kimppatyö tuottaisi ensi kaudeksi joukkueita junnujen SM-sarjaan.

C-tytöt pyrkivät raivaamaan tiensä elokuun karsinnoista SM-tasolle ja lisäksi toinen joukkue on tarkoitus kasata aluesarjaan. Wirmo-yhteistyö ei vielä toteudu tyttöpeleissä, mutta pojissa Masku ja Mynämäki saavat yhdessä jalkeille A-junnujoukkueen sekä todennäköisesti kaksi joukkuetta B- ja C2-sarjoihin. Vain C1-ikäluokassa pelaajia ei ole tarpeeksi.

– B- ja C2-pojat lähtevät SM-karsintoihin. Yhteistyö Wirmon kanssa antaa leveämmät hartiat niin, että lähes kaikkiin ikäluokkiin saadaan joukkue, SBS Maskun puheenjohtaja Mika Nikula sanoo.

Jo tällä kaudella seurakaksikolla oli pilottihankkeena vuonna 2002 syntyneiden poikien yhteisjoukkue.

– Se on oikeastaan yllättänyt, ettei uudesta yhteistyökuviosta ole kuulunut minkäänlaista negatiivista palautetta.

SBS Masku etsii parhaillaan osa-aikaista valmennuspäällikköä.

– Johtokunnan kehitysseminaarissa todettiin, että nyt aika on kypsä valmennuspäällikön palkkaamiseen. Seura on levännyt hetken ikään kuin laakereillaan, mutta nyt on tarkoitus ottaa seuraava askel eteenpäin, Nikula toteaa.

Hakuaika päättyy huhtikuun lopussa. Tavoitteena on, että valmennuspäällikkö ottaa pestin vastaan viimeistään heinäkuussa.

– Joitakin nimiä on jo ollut esillä. Valmennuspäällikön tehtäviä ovat muun muassa seuran valmennuslinjan ja pelaajapolun toteuttaminen, valmentajien kouluttaminen, joukkueiden avustaminen, yhteyden pitäminen liittoon ja maskulaisen pelitavan luominen. Jonkin verran joudumme edukasta seuramaksua nostamaan palkkaamisen vuoksi.

Maskussa pelataan kesäkuussa Suomen Salibandyliiton katusählyturnaus, jonka järjestelyistä SBS Masku vastaa. Mukaan mahtuu 32 joukkuetta kuuteen eri sarjaan.

– Järjestelyt ovat jo pitkällä. Johtokunnassa on nyt sellaista sitoutumista, että toiminta on lähtenyt uuteen lentoon, Nikula kehaisee.

Uutta on myös se, että seura aikoo perustaa sponsorituen avulla nuorten harrasteryhmän.

– Tästä on puhuttu jo kauan. Suurin haaste on se, saadaanko ryhmälle salivuoro. Uskon, että seuran sisältä löytyy vetäjä tai valvoja. Harrasteryhmä voi toimia kahdella tavalla. Se voi olla astinlauta salibandyharrastukseen tai sitten se on höntsämahdollisuus niille, jotka eivät halua joukkueissa pelata.

Maskun salivuoropulaan on luvassa helpotusta runsaan vuoden kuluttua, kun Kurittulan uusi koulu valmistuu.

– Sitä odotamme ja lisäksi toivomme, että Nousiaisiin rakennettaisiin liikuntahalli. Nyt aika pienetkin junnut käyvät treenaamassa Turussa ja Mynämäessä. Olen huolissani niistä keskusteluista, joiden mukaan kunta saattaa vähentää salivuorojen ostoon käytettävää summaa.

Sää