Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Mestaruuksia suunnistuksen pitkiltä matkoilta

MS Parman Emilia Rantanen suunnisti D18-sarjan pitkän matkan aluemestaruuden Sauvossa.
MS Parman Emilia Rantanen suunnisti D18-sarjan pitkän matkan aluemestaruuden Sauvossa.
19.8.2013 klo 14:00
Päivitetty: 20.8.2013 klo 12:28

Jarmo Jokila

Vakan alueen seurojen suunnistajat menestyivät laajalla rintamalla Paimion Rastin järjestämissä am-kisoissa Sauvossa ottamalla 11 aluemestaruutta lauantaina. Alkupään lähtijät selvisivät radastaan kastumatta, mutta ajoittain kovaksikin äitynyt sade piiskasi suurinta osaa kilpailijoista.

– Osanottajamäärien laskeva suunta on ollut näkyvissä jo muutaman vuoden. Yllättävän moni suunnistaja ei enää erityisemmin tunnu arvostavan aluemestaruustapahtumaa. Aikanaan oli osanottajia jopa runsaat 700, totesi kilpailun johtaja ja kartantekijä Anssi Saarinen pettyneenä. Nyt viivalla oli noin puolet eli 370.

Miesten pääsarjassa TuMe:n Jussi Suna oli selkeä ykkönen. Väliaikarastiin mennessä hän oli napannut kiinni Angelniemen Mikko Sirenin ja MS Parman Sami Hämäläisen. Kohtuullisen isot korkeuserot ja hyvin rikkonainen maasto olivat sanelleet ratojen luonteen. Miesten 11 kilometrillä oli peräti 26 rastia.

 

– Eihän pojista ollut mahdollista päästä eroon, kun rastivälit olivat niin lyhyitä, eivätkä tarjonneet juurikaan reitinvalintaratkaisuja. Sinänsä rata oli mielenkiintoinen ja mukava suunnistaa, rastit oli tarkkoja, Suna totesi.

– Juoksu ei ollut kovin hyvää, kun kymmeneen päivään en ole voinut juosta polviongelman takia ja on tullut tehtyä korvaavana pyöräilyä. Tulihan tuossa loppuosuudella tehtyä porukalla reilun minuutin virhekin, neljänneksi sijoittunut Hämäläinen kuittasi.

MS Parman Lasse Suonpää ja Arto Talvinen olivat seuraavina.

 

Naisissa MS Parman Tuulia Viberg vei ykköstilan ennen Angelniemen Heini Saarimäkeä, joka jäi vauhdista tasaisesti vajaan kahden minuutin päähän. MS Parman Sanna Paukkunen oli pronssilla ja Tiia Miettinen neljäs. Selvästi kovinta vauhtia radalla piti kisan ulkopuollella juossut Pyrinnön Saila Kinni.

Am-kultaa toivat Pekka Lapila, Yrjö Lempiäinen, Eero Heinonen, Aleksi Hellman, Tuulia Viberg, Anu Ekström, Emilia Rantanen ja Essi Rantanen MS Parma sekä Enni Jalava, Jussi Ankelo ja Maija Verha Vakka-Rasti

Am-hopeaa saavuttivat Jussi Karttila, Eero Lapila, Niklas Ekström, Aamos Laavainen, Eija Suna, Ilona Ruohola MS Parma sekä Asmo Vuorenpää Laitilan Jyske.

Am-pronssia juoksivat Hannu Vannas, Timo Grönroos, Oskari Lepistö, Sinikka Taimisto, Essi Valtonen, Lotte-Line Ekström MS Parma sekä Juha-Matti Suonen ja Jyrki Lammila Laitilan Jyske.              (Jutusta on korjattu virheellinen kuvateksti 20.8. oikeaan muotoon.)

Sää