Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Maskun Katajan C-tyttöjen SM-kultajahti onnistui

Maskun Katajan C-tyttöjen kausi päättyi mestaruusjuhliin.
Maskun Katajan C-tyttöjen kausi päättyi mestaruusjuhliin.
16.4.2018 klo 10:20

Lentopallo
Vesa Penttilä
Maskun Katajan C-tyttöjen lentopallojoukkue lähti ennakkosuosikkina Kuortaneella pelattuun SM-finaaliturnaukseen. Sarjassa vain yhden tappion kärsinyt joukkue ei paineista piitannut, vaan jyräsi Suomen mestaruuteen. Vasta loppuottelussa maskulaiset saivat kunnon vastusta.

Finaalissa Kataja kukisti Kuortaneen Lentopallon numeroin 2–1 (25–22, 22–25, 15–12).

– Loppuottelun toinen erä alkoi meiltä huonosti. Muutaman vaihdon jälkeen oma peli lähti uudelleen kulkemaan, mutta etumatkaa ei ihan saatu kiinni. Luottavaisin mielin lähdimme kolmanteen erään eikä toisen erän tappiosta tullut paniikkia, valmentaja Sanna Toivonen sanoo.

– Mestaruus oli tavoitteena. Pelitaidoista ei ollut epävarmuutta ja kun myös henkinen kantti piti, niin tulos oli tämä. Teemana oli se, että rennon letkeästi mentiin eteenpäin. Ennakkosuosikin paineet eivät näkyneet pelaamisessa mitenkään. Kaikki meni nappiin, tekeminen oli keskittynyttä ja joukkueessa oli yhtenäinen henki.

Katajan tahti oli murskaava ennen finaalia. Alkulohkossa rovaniemeläinen WoVo, kerimäkeläinen KLP ja mikkeliläinen Passarit kaatuivat puhtaasti erin 2–0. Sama meininki jatkui pudotuspelivaiheessa: helsinkiläinen PuMa jäi puolivälierissä ja Vilppulan Tähti välierissä ilman erävoittoa. Tosin Vilppula-matsin ratkaisu venyi jatkopalloille.

– Välierässä oli pientä jännitystä ja helpon ensimmäisen erän jälkeen ote hetkeksi vähän herpaantui.

Mestaruus kuittasi Katajan tyttöjen viimevuotisen pettymyksen. Silloin joukkue tähtäsi tosissaan mitalipeleihin, mutta tappio SM-lopputurnauksen puolivälierissä merkitsi sijoitusta seitsemänneksi.

Katajalla on nyt kaksi junnusarjojen Suomen mestaruutta peräkkäisiltä vuosilta, sillä viime keväänä kultaa pokkasivat C-pojat.

Pääosa Katajan C-tyttöjoukkueesta on pelannut tällä kaudella myös naisten kakkossarjaa ja B-tyttöjen SM-sarjaa.

– Pelejä on tullut valtavasti, ajoittain jopa liikaa. Pelimäärää lisäsi se, että naisten joukkueessa oli vain vähän aikuispelaajia. Naisten tasokas sarja toi kokemusta kovemmista peleistä, joissa pitää olla koko ajan eri tavalla hereillä kuin junnupeleissä. Junnujen kokemattomuus näkyy niin, että peli ailahtelee, Toivonen toteaa.

Tyttöjen rankkaan kauteen toi helpotusta se, että naisten pelit loppuivat jo hyvissä ajoin helmikuussa.

– Kausi on ollut raskas, kun olemme kierrelleet Suomea ristiin rastiin. Esimerkiksi Rovaniemellä kävimme kaksi kertaa. Onneksi SM-lopputurnauksessa energiat olivat kohdillaan.

Ikäluokan valtakunnallinen ykkösjoukkue koostuu pääosin Katajan omista kasvateista, sillä ryhmään on tullut vain pari pelaajaa muualta.

– Takana on monta vuotta tavoitteellista harjoittelua. Toivotaan, että joukkue säilyisi kasassa, kun se siirtyy ensi kaudeksi B-tyttöihin. Menestys varmasti lisää motivaatiota eikä Katajaa parempaa vaihtoehtoa nyt muualta löydy.

Mestarijoukkueessa pelasivat Vilma Puottula, Saana Virtanen, Miisa Linden, Nea Laaksonen, Emma Tainio, Olivia Toivonen, Inka Sairiala, Sofia Lehto ja Linnea Toivonen.

Sanna Toivosen lisäksi valmennuksesta vastasi Juha Toivonen. Joukkueenjohtajana toimi Tatu Puottula ja tilastointia hoiti Satu Lehto. Huoltotehtävissä olivat Mari-Ella Sairiala ja Elisa Tasanen.