Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Vauvat tutustuivat toisiinsa Kustavissa

Kunnanjohtaja Veijo Katara tervehti vauvaperheitä Kustavin urheilutalolla.
Kunnanjohtaja Veijo Katara tervehti vauvaperheitä Kustavin urheilutalolla.
12.4.2018 klo 10:50

Jenni Kylänpää

Valtakunnallisesti syntyvyys on ollut laskusuunnassa, mutta Kustavin tiistai-iltaisesta MLL:n paikallisosaston järjestämästä vauvatapaamisesta sitä ei huomaa. Urheilutalon salissa temmelsi kuusi pientä, vuosina 2016 ja 2017 syntynyttä vauvaa ja taaperoa. Heidän lisäkseen leikeissä oli mukana myös isosisaruksia.

– Tästä puuttuu vielä ainakin neljä perhettä, jotka ovat sairastumisen vuoksi joutuneet jäämään kotiin. 11 kutsua lähti neuvolan kautta tiedoksi vauvaperheille, kertoo MLL Kustavin hallituksen puheenjohtaja Milla Halonen.

Vauvatapaamisessa puhunut kunnanjohtaja Veijo Katara kiitteli MLL:n aktiiveja tapahtuman järjestämisestä. – Mukava nähdä leikkiviä lapsia täällä näin paljon, Katara totesi ja muistutti kuinka tärkeää MLL:n kaltainen vapaaehtoistyö on.

– Kustavi tunnetaan muutenkin lapsi- ja perheystävällisenä kuntana, Katara lisää. Hän kertoo, että kunnan päätös tarjota maksutonta varhaiskasvatusta on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti. Kustavissa päätettiin myös hiljattain nostaa ns. vauvarahaa. Paikkakuntalaiset synnyttäjät saavat hakea kunnalta 400 euroa.

Vauvatapaamista on järjestetty Kustavissa joka toinen vuosi ja järjestelyistä on vastannut MLL. Virallisten puheosuuksien ja evästauon jälkeen ohjelma oli vapaata jutustelua ja leikkiä.

– MLL järjestää viikoittain perhekahvilaa nuorisotalolla ja liikuntakerhoa täällä urheilutalolla. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan. Painotamme toki toimintaamme paljon alle kouluikäisiin, koska heille ei ole juurikaan muuta toimintaa vielä tarjolla, Milla Halonen kertoo.

Perhekahvila on Halosen mukaan tavoittanut kustavilaisia perheitä hyvin. Kahvilatoiminta on aktivoitu Kustavissa uudelleen noin vuosi sitten.

Sää