Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Vakka-Suomeen vieraita 17 maasta

Tapahtuma kiertää vuosittain EU-maasta toiseen, tänä vuonna se järjestetään Vakka-Suomessa.
Tapahtuma kiertää vuosittain EU-maasta toiseen, tänä vuonna se järjestetään Vakka-Suomessa.
14.4.2018 klo 10:00

Ensi kesänä Vakka-Suomeen saapuu noin 320 paikallisen kehittämisen asiantuntijaa 17 eri maasta tutustumaan länsirannikon matkailuun, lähiruokaan ja yrityksiin. Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät järjestävät yhteistyössä LINC 2018 -seminaarin 12.–14.6. Suomalainen maaseudun kehittämistyö kiinnostaa selvästi maailmalla, sillä seminaari täyttyi ennätysvauhdilla.

LINC-seminaari on Euroopan Leader-ryhmien verkostoitumistapahtuma, joka pyrkii lisäämään kansainvälistä yhteistyötä EU:n maaseutualueilla. Tapahtuma kiertää vuosittain EU-maasta toiseen, tänä vuonna sen järjestävät yhdessä Satakunnan ja Varsinais-Suomen Leader-ryhmät. Päävastuussa on Vakka-Suomessa ja Rauman seudulla toimiva Leader Ravakka. Tapahtuman pääpaikka on Rauma.

– Tapahtuma mahdollistaa suomalaisen ja lounaissuomalaisen maaseudun, sen toimijoiden ja niiden osaamisen nostamisen kansainväliseen valokeilaan. Paikalle saapuu paikallisen kehittämisen asiantuntijoita eri EU-maista tutustumaan Suomen ja suomalaisten tapoihin edistää kokonaisvaltaista hyvinvointia maaseutualueilla. Samalla Lounais-Suomen maaseudun kehittämistyö, Leader-toiminta ja seutu saavat myös kansallista näkyvyyttä, LINC-järjestelyistä vastaava koordinaattori Johanna Vanhatalo Leader Ravakasta kertoo.

Seminaarin suosio yllätti järjestäjät. Ilmoittautuminen suljettiin ennen määräaikaa. Ilmoittautuneita on 17 maasta. Osallistujia mahtui mukaan vajaa 320.

– Mielenkiintoista on, että osallistujia saadaan myös Georgiasta, joka ei ole EU-maa. Georgia osallistuu LINC-seminaariin ensimmäistä kertaa, Vanhatalo kertoo.

Vieraat majoittuvat Raumalla ja Uudessakaupungissa. Kolmipäiväiseen seminaariin sisältyvät opintoretket suuntautuvat eri puolille Lounais-Suomea. Kansainvälisille vieraille esiteltävä alue ulottuu Merikarvialta Iniöön.

Seminaarin kantavina teemoina ovat luonto ja matkailu, vesistöt sekä lähiruoka. Yhteistyön edistämisen lisäksi LINC on paikka esitellä Suomen vahvuuksia muun muassa vesielinkeinoissa ja ruuantuotannossa.

– Osallistujat pääsevät maistamaan suomalaisia makuja. Catering-firmamme Klapsakka Oy:n raaka-aineet tulevat 90 prosenttisesti Lounais-Suomen alueelta. Suomalainen ruoka on hyvin esillä, Vanhatalo kertoo.

Kansainvälinen 300 hengen seminaari tuo työtä ja mahdollisuuksia myös useille paikallisille toimijoille.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Maaseutuviraston Verkostopalvelut, Rauman kaupunki, Tallink Silja, Raisio Oyj, DROPP water, Satakunnan AMK ja Rauman Yrittäjät. Myös Euroopan komission maaseutuverkosto ENRD* on mukana totuttamassa tapahtumaa.

Seminaarin järjestämistä rahoitetaan EU:n maaseuturahastosta.