Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Ruisrock rokkaa, poppaa ja tanssii

Festariposeerauksen mallia näyttävät Jelena Hautala (vas.) Turusta, Mari Österholm Nousiaisista ja Maija Kontkanen Turusta.
Festariposeerauksen mallia näyttävät Jelena Hautala (vas.) Turusta, Mari Österholm Nousiaisista ja Maija Kontkanen Turusta.
8.7.2017 klo 20:14
Päivitetty: 22.7.2017 klo 07:12

Päivä Ruissalossa on kääntynyt iltaan, mutta lavat eivät hiljene vielä pitkään aikaan. Disco Ensemble, Sanni ja Alma villitsivät kukin erityylisiä yleisöjään. Hetken päästä lavalle astuvat CMX ja Antti Tuisku kerännevät nekin erilaista yleisöä. Moni odottaa myös Cheekin ja Elastisen Profeettoja tai Martin Garrixia. Tarjolla on jokaiselle jotain. Ruissalon maa pomppii sekä rockin että popin basson voimasta ja yleisö tanssii.

Monien vuosien otsikot rockin kuolemasta Ruisrockissa ovat vahvasti liioiteltuja. Kotimaisia uusia ja vanhempiakin rokkareita on tarjolla; joskin suppeampi määrä kuin elektronista musiikkia. - Niin kauan, kun minä olen elossa, rock ei ole kuollut, julistaa Michael Monroe humoristisesti Vakka-Suomen toimitukselle. Hänen mukaansa genret ovat pilanneet kaiken. Jokaisen tulisi vaan tehdä omaa musaa, eikä sovittaa itseään johonkin kaavaan. Melodiat on se, joka jää ihmisten mieleen. - Kuka muistaa kymmenen vuoden päästä jotain, joka vähän puhelee napin painalluksen päälle, toteaa Monroe, jota vedetään käsipuolesta vähän joka suuntaan. 

Tuomas Honkasalo & Ville Pajakkala