Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Puukaupan tilanne lämmitti Mynämäen aamupakkasessa

Ilmakuvausyrittäjä Samuli Suma esitteli Mynämäessä drone-lennokin toimintaa.
Ilmakuvausyrittäjä Samuli Suma esitteli Mynämäessä drone-lennokin toimintaa.
17.3.2018 klo 16:50

Vesa Penttilä
Metsänhoitoyhdistys Lounametsän maalislauantaitapahtumassa kärvisteltiin vielä aamutuimaan kirpeässä kevätpakkasessa. Puukaupan nykytilanne kuitenkin lämmitti metsäväkeä.

– Nyt kaikki puu käy kaupaksi. Tämä näkyy myös hinnoissa. Kun markkinoilla on kysyntää, hinnat yleensä nousevat, Lounametsän metsäasiantuntija ja tiiminvetäjä Teemu Katunpää huomautti.

Äänekosken tehtaan valmistuminen on johtanut siihen, ettei puuta enää kuljeteta Keski-Suomen tienoilta Raumalle kuin ennen. Näin Raumalle menee aiempaa enemmän puuta lähiseudulta. Lisäksi Naantalin lämpövoimala on lisännyt energiapuun menekkiä. Ulkomaista etenkin Kiina ostaa nyt innokkaasti suomalaista kuusipuuta.

– Puun korjuutöitä on helpottanut nyt jo useampia viikkoja kestänyt pakkasjakso. Syksyllä oli metsissä niin märkää, että puuta pitää korjata tavallaan liian hyviltä paikoilta.

Mynämäessä yleisö pääsi ihastelemaan drone-lennokin tarjoamaa ilmakuvaa. Vastaava laite on tulossa myös Länsi-Suomen metsätilat Oy:n käyttöön.

– Kyllä drone on ihan vakavamielinen työkalu, jonka sovelluksia voidaan käyttää esimerkiksi metsätilojen kohde-esittelyissä ja myrskykohteiden kuvaamisessa, kiinteistönvälittäjä Timo Vesterinen totesi.

Sää