Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Porramo jatkaa luonnonsuojelupiirin johdossa

14.11.2017 klo 14:40

Naantalilainen Saija Porramo jatkaa Suomen luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Porramo valittiin jatkokaudelle syyskokouksessa lauantaina Salossa.

Poramo on toiminut piirin puheenjohtajana vuodesta 2015 alkaen. Hän haluaa jatkossakin keskittyä luontoon ja ympäristöasioihin liittyvän tiedon jakamiseen ja keskustelevaan yhteistyöhön Luonnonsuojelupiirin ja sen yhteistyökumppaneiden välillä.

Piirin hallitukseen valittiin Vakan alueelta varsinaiseksi jäseniksi Rauno Laine Uudenkaupungin yhdistyksestä ja varajäseniksi Vesa Raivo Mynämäen-Mietoisten yhdistyksestä ja Johanna Aaltonen Naantalin yhdistyksestä.

Luonnonsuojelupiirin vuoteen on kuulunut koulutustilaisuuksia esimerkiksi kaavoituksesta, ympäristölupa-asioista ja taajamametsien hyvinvointivaikutuksista.

Ensi vuonna piiri keskittyy metsien suojeluun, taajamametsien tärkeyteen ja talousmetsien hoitoon.

– Tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta metsien terveyshyödyistä. Metsien arvo on paljon enemmän kuin rahalla voi mitata; metsät merkitsevät meille valtavasti sekä henkisen että fyysisen hyvinvoinnin kannalta. Metsät ovat perintömme, joka kattaa muun muassa rikkaan eliölajiston, monipuoliset virkistyskäyttömahdollisuudet sekä maisemalliset arvot, sanoo Porramo.

– Puun tuoton ohella myös näitä tulee vaalia ja säilyttää tuleville sukupolville.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri on yksi Suomen luonnonsuojeluliiton 15 piirijärjestöstä ja siihen kuuluu 15 paikallisyhdistystä. Jäseniä on vajaa 3000.

– Luonnonsuojelupiirillä on tärkeä rooli vaikuttaa ympäristön- ja luonnonsuojeluun ja tukea osaltaan myös viranomaisia heidän työssään, Porramo kertoo.

– Paikalliset luonnonsuojeluyhdistyksemme ovat matalakynnyksisiä tahoja, joihin asukkaat usein ottavat yhteyttä huolestuessaan hakkuista, kaavoituksesta ja rakennushankkeista tai vaikka vesistön tilasta.