Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Perjantairesepti: Uutta elämää hukkakalalle

17.2.2017 klo 11:10

Ohje on noin kilolle kypsää kalaa. Savustettua, paistettua, uunikalaa. Perattuna ruodot pois.

1 litra vettä

1,5 dl etikkaa

10 rkl sokeria tai 5 rkl hunajaa

10 neilikan kukkaa

2 porkkanaa siivutettuna

2 punasipulia pilkottuna

Jos on jäänyt valkoviiniä pullon pohjalle, luraus.

Laita kaikki raaka-aineet kattilaan ja anna kiehua muutama minuutti. Jäähdytä ja kaada kalojen päälle. Lisää pilkottu puntti tilliä. Anna vetäytyä makuun yön yli. Jos teet päivällä, se on jo illalla herkuttelukelpoista.

Sellainen versio, jossa on punaista ja valkoista kalaa sekaisin, on hyvää. Esimerkiksi jäljelle jääneet ahvenet, siiat, kampelat, lohet ja savusilakatkin, kannattaa perata niin, ettei ruotoja kovastikaan ole mukana.

Nautitaan keitinperunoiden ja salaatin kera. Aivan mainiota ruisleivän tai näkkärin päällä.

Pentti-Oskari Kangas