Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Perjantairesepti: Kermainen silakkakeitto

Kermainen silakkakeitto
Kermainen silakkakeitto
13.4.2018 klo 06:30

Ohje neljälle:

300 g silakkafileitä

10 perunaa

3 sipulia

2 porkkanaa

2 dl kermaa

2 rkl voita

2 kalaliemikuutiota

1/2 tl merisuolaa- maun mukaan

Mustapippurirouhetta hyppysellinen

Tilliä

Vettä 1 1/2 l

Kuutioi perunat ja porkkana. Pilko sipuli. Laita ne kattilaan ja lisää kalaliemikuutiot sekä vesi. Keitä hiljaisella tulella, kunnes perunat nousevat pintaan. Lisää kerma, mustapippuri, suola ja voi sekä lopuksi 2–3 osaan leikatut silakkafileet.

Laita uudelleen kiehumaan ja lisää tillisilppu. Kun keitos kiehahtaa, se on valmis.

Ruisleipä ja voi ovat melkoisia kyytipoikia.

Pentti-Oskari kangas