Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Näissä sukissa tarkenee

Iloiset eskarilaiset saivat lämpimät sukat. Kuvassa vasemmalta Otto, Aada, Netta, Oona, Leevi, Kira, Tiida ja Lilja.
Iloiset eskarilaiset saivat lämpimät sukat. Kuvassa vasemmalta Otto, Aada, Netta, Oona, Leevi, Kira, Tiida ja Lilja.
14.11.2017 klo 18:50

Tavastilan eskarilaisten varpaita ei palele tänä talvena, sillä he saivat Mietoisten Karjalaisen marttayhdistyksen jäsenten neulomat sukat jalkoihinsa.

– Suomi 100 -juhlavuoden merkeissä on tänä vuonna neulottu sukkia niin vauvoille kuin veteraaneillekin. Karjalaisten marttojen marttailloissa keväällä päätettiin neuloa sukat eskarilaisille ja saajaksi valikoituivat Tavastilan eskarilaiset. Kunnan kautta saatiin lasten lukumäärä selville ja langat hankittiin yhdistyksen toritapahtuman tuotolla, kertoo sukkia viemässä ollut Eila Haapsaari.

Aiemmin martat ovat neuloneet Marttaliiton hankkeessa sukkia vuoden 2009 vauvoille ja vähän sen jälkeen sotilaskotisisarten pyynnöstä alokkaille.

– Olemme virkanneet hypistelymustekaloja keskosille ja tänä vuonna osa martoista on tehnyt peittoja uuteen lastensairaalaan. Ainahan meillä on jokin hanke tai projekti menossa", jatkaa yhdistyksen sihteeri Kristiina Vanhala.

Iloiset eskarilaiset esittivät sukkien viejille kiitokseksi juhlarunon, josta martat ilahtuivat kovin. Jakohetkellä poissa ollut eskarilainen saa sukat myöhemmin.

Sää