Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Maanviljelijät toivovat kotimaiselle ruualle arvostusta

MTK:n  puheenjohtaja Juha Marttila totesi kokouksessa, että maatalousyrittäjillä on iso tulo-ongelma. – Ilman maataloustukia oltaisiin pahasti pakkasella.
MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila totesi kokouksessa, että maatalousyrittäjillä on iso tulo-ongelma. – Ilman maataloustukia oltaisiin pahasti pakkasella.
13.4.2018 klo 08:25
Päivitetty: 13.4.2018 klo 08:47

Teija Uitto

Maatalousyrittäjät ovat huolissaan tukijärjestelmien jatkosta.

– Tukijärjestelmät ovat olennainen osa maatilojen tulonmuodostusta. Nyt on tärkeää turvata eri tukijärjestelmien rahoitus tämän ohjelmakauden loppuun asti. Suunnitellut leikkaukset heikentävät alan tulevaisuuden näkymiä monta vuotta eteenpäin, MTK:n Varsinais-Suomi toteaa julkilausumassaan.

Julkilausumassa todettiin myös, että maatalouden tukipolitiikan tulee olla pitkäjänteistä ja ennustettavaa, jotta maatalouden harjoittaminen on jatkossakin nuoria houkuttelevaa ja alalla on tulevaisuutta.

Julkilausuma laadittiin torstai-iltana järjestön virallisessa kevätkokouksessa Lokalahdella.

Maatalousyrittäjät vetoavat myös kuluttajiin. Markkinoilta toivotaan nykyistä suurempaa arvostusta suomalaisen ruoan tuotannolle.

– Arvostuksen tulee näkyä myös ruoan tuottajahinnassa.

– Maatalousyrittäjät tekevät ja haluavat jatkossakin tehdä arvokasta ympäristötyötä tuottamalla elintarvikkeita suomalaisille. Hyvä sato kerää ravinteet pellosta ravinnoksi ihmisille ja eläimille. Avoin maatalousmaisema turvaa myös luonnon monimuotoisuutta, julkilausumassa todetaan.