Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Kuskille ehdollista vankeutta Mynämäen kuolonkolarista

17.7.2017 klo 12:55

Vesa Penttilä
Vuonna 1998 syntynyt mynämäkeläinen mies sai Varsinais-Suomen käräjäoikeudelta ehdollista vankeutta vuoden ja kahdeksan kuukautta liikenneonnettomuudesta, jossa nuori nainen menehtyi viime heinäkuussa Mynämäessä.

Lisäksi kuljettaja tuomittiin 80 tunnin yhdyskuntapalvelukseen ja 1200 euron korvaukseen kolarissa loukkaantuneelle matkustajalle. Kuljettajalle määrätty vuoden mittainen ajokielto on jo päättynyt.

Käräjäoikeus totesi päätöksessään, että kuljettaja syyllistyi törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään vammantuottamukseen.

Onnettomuus sattui, kun neljää nuorta kuljettanut mies ajoi rajua ylinopeutta Yläneentietä Mynämäen keskustan suuntaan ja jatkoi pysähtymättä valtatie 8:n yli. Välittömästi risteyksen jälkeen kuljettaja menetti auton hallinnan sillä seurauksella, että ajoneuvo törmäsi puuhun. Kyydissä ollut vuonna 1999 syntynyt nainen kuoli törmäyksessä.

Kun onnettomuus sattui, ajonopeus oli arvioiden mukaan 170 kilometriä tunnissa. Kuljettajalla oli ollut ajokortti viikon verran ennen onnettomuutta.