Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Järjestelmällisyys ja siisteys ihastuttivat

Vierailijaryhmä tutustui lukion fysiikan opetukseen.
Vierailijaryhmä tutustui lukion fysiikan opetukseen.
14.11.2017 klo 12:20

Inka Laaksonen

Mynämäen lukio ja Laurin koulu saivat tiistaina 13.11. vieraakseen ryhmän iranilaisia rehtoreita, yliopiston professoreita sekä edustajia maan opetusministeriöstä. Oppilaiden ja opettajien johdolla tutuksi tuli maailmallakin tunnettu suomalainen koulu.

Suomeen ryhmän toi netistä poimittu tieto siitä, että Suomen koulujärjestelmä on yksi maailman parhaista.

Oppaina vieraille toimivat lukion opiskelijat, jotka aloittivat päivän ohjelman esittelemällä Mynämäkeä, Mynämäen lukiota sekä koulujärjestelmää Suomessa.

Esille nostettiin muun muassa kaikille pakollinen, mutta ilmainen peruskoulu, lukiossa käytössä olevat jaksot ja koeviikko, sekä Mynämäen lukion korkea sijoittuminen maan parhaiden joukkoon.

Päivää jatkettiin kiertelemällä oppitunneilla. Erityisesti vieraiden huomio kiinnittyi siihen, kuinka järjestelmällistä ja siistiä kaikki on.

– Oppilaat näyttävät iloisilta, eivätkä ollenkaan väsyneiltä. He eivät edes melua tunneilla!, hämmästelee joukko iranilaisia naisia.

Lisäksi oppilaiden ja opettajien välinen toimiva kommunikaatio, sekä opiskelijoiden kyky tehdä ryhmätöitä aiheutti ihastelua.

Kotimaansa Iranin sekä Malesian ja Alankomaiden koulutusjärjestelmään aikaisemmin tutustunut Payam Bahrampoor oli ensimmäistä kertaa Suomessa. Omaan kotimaansa kouluihin hän haluaisi erityisesti viedä suomalaisen tasa-arvon.

– Täällä köyhimmistäkin pidetään huolta. Iranissa poimitaan vain parhaat opiskelijat, täällä niin ei ole, kertoo Bahrampoor.

Kouluruokailun jälkeen ryhmälle esiteltiin lisäksi Mynämäen lukion skilloon -projektia. Skilloon on opiskelijalle opiskelun tueksi kehitetty digitaalinen oppimisympäristö. Sen tarkoituksena on luoda yrittäjämäistä ajattelua, jota oppilaat tarvitsevat parhaillaan ja tulevaisuudessa.

Tapahtumaan oltiin Mynämäessä tyytyväisiä ja aiheesta kiinnostuneet vieraat otettiin ilomielin vastaan.

– Saadaanhan tästä kansainvälisyyttä, toteaa lukion rehtori Pekka Leino.

Lukiolaiset olivat mielissään mahdollisuudesta tutustua tätä kautta uuteen kulttuuriin ja päästessään käyttämään kielitaitoaan käytännössä.

Sää