Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Sata kuvaa satavuotiaasta Suomesta lasten silmin

Lastenkotien lapset ovat kuvanneet Suomea monesta näkökulmasta. Parhaimmiksi valituissa kuvissa on läsnä toivo ja yhteisöllisyys.
Lastenkotien lapset ovat kuvanneet Suomea monesta näkökulmasta. Parhaimmiksi valituissa kuvissa on läsnä toivo ja yhteisöllisyys.
14.11.2017 klo 13:50

Sari Honkasalo
Mynämäen kirjaston yläkerrassa avattiin maanantaina valokuvanäyttely, jossa on esillä sata valokuvaa satavuotiaasta Suomesta sijaishuollossa olevien lasten kuvaamina. Näyttely on esillä 11.12. saakka.

CTM Oy Sosiaali- ja terveyspalveluiden lastenkodeissa olevat lapset ovat kuvien kautta saaneet kertoa, miltä heistä näyttää itsenäisyytensä satavuotiasta historiaa juhliva Suomi. Näyttely on myös kiitos ja kunnianosoitus kaikille itsenäistä Suomea rakentaneille.

Yrityksellä on Varsinais-Suomessa yksikköjä Mynämäessä ja Turussa.

Lapsille annettiin tehtäväksi kuvata Suomea ja suomalaisuutta yksin tai yhdessä aikuisen kanssa. Kuvien aiheet sai ottaa luonnosta, ihmisistä, tapahtumista, arjesta, juhlasta, historiasta, nykyajasta tai mistä vain keksikin.

– Huippuhienoja kuvia kaikki, kiittelee palvelujohtaja Tina Mäkelä.

Valokuvat esiteltiin Turussa sosiaalityöntekijöiden seminaarissa perjantaina, ja he saivat äänestää parasta kuvaa.

– Ääniä tuli kaikkiaan 110, ja kisa oli tiukka. Kaksi kuvaa sai lopulta yhtä paljon ääniä, kertoo Marjukka Paajolahti-Halme pienryhmäkoti Merilinnasta.

Sattumalta tasapuolisesti toinen voittajakuva on otettu Mynämäessä, toinen Turussa.

Mynämäen kuvassa aurinko paistaa metsässä puiden lomasta. Kuva syntyi, kun lapsi käveli kahdestaan metsässä aikuisen kanssa, ja tuossa kohdassa totesi, että "Tästä pitäisi saada kuva. Tuolla on ihan kuin valoa tunnelin päässä".

Turussa otetussa ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä kertovassa Best Friends Forever -kuvassa puolestaan on kaksi lasta laiturilla selin, ja heidän kätensä muodostavat sydämen.

Sää