Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Pytinkien parissa kuisteja, portteja, markiiseja ja puuveneitä

Petri Kinnunen ja Jussi Zenger asensivat ikkunamarkiisin Outi Nurmen asuntoon Alinenkatu 9:ssä. Samassa pihapiirissä kaihdinliike Karmiini myös esittelee markiiseja tulevana viikonloppuna.
Petri Kinnunen ja Jussi Zenger asensivat ikkunamarkiisin Outi Nurmen asuntoon Alinenkatu 9:ssä. Samassa pihapiirissä kaihdinliike Karmiini myös esittelee markiiseja tulevana viikonloppuna.
21.8.2013 klo 11:15

Harri Suomalainen
Viidennen kerran järjestettävä Pytinkien paris -tapahtuma kerää taas tulevana viikonloppuna 24.-25.8. vierailijoita tutustumaan Uudenkaupungin puutaloalueeseen.

Tapahtuma keskittyy puutaloasumiseen ja korjausrakentamiseen. Sisustamiseen ja puutalorakentamiseen voi tutustua noin 60 kohteessa tulipalojen jälkeisellä 160-vuotiaalla alueella.

Kohteet ovat yksityiskoteja, joissa jokainen kävijä on henkilökohtainen vieras. Mukana on sekä uusia että vanhoja vierailukohteita. Pihoissa ja taloissa on tänä vuonna entistä enemmän omia näyttelyjä, taiteilijoiden töitä ja puutaloasukkaiden omaa tarjoilua.

Tämän vuoden teemoja ovat kuistit ja portit sekä niiden korjaaminen. Osana kuistimiljöön elävöittämistä kaihdinliike Karmiinin Jussi Zenger ja Petri Kinnunen asensivat Outi Nurmen puutaloasuntoon ikkunamarkiisin osoitteessa Alinenkatu 9 viime tiistaina.

Markiisi vanhaan puutaloon? Istuuko se tyyliin?

– Kyllä vaan, kunhan värimaailma on paikallaan, sanoo Jussi Zenger. – Olemme asentaneet useita ikkunamarkiiseja puutaloihin ja omakotitaloihin, enemmän kuitenkin terassimarkiiseja.

Karmiini esittelee tuotteitaan Pytinkien paris -tapahtuman yhteydessä Alinenkatu 9:n pihapiirissä. Kävijöiden kesken järjestetään myös arvonta, jossa pääpalkintona on Heatlight-terassilämmitin.

Puutalotapahtumaan liittyy myös puuvenetapahtuma Puupaatei Pakkahuoneel. Vapaamuotoinen puuvenenäyttely järjestetään Pakkahuoneen vierasvenesatamassa, jonne voi itse kukin tuoda puuveneensä näytille. Tyypiltään vene voi olla mikä tahansa, kunhan se on puurakenteinen.

Veneen ei tarvitse olla trimmattu näyttelykuntoon, suotavaa olisi, että se pysyy pinnalla. Lisätietoja antavat Kim Helpiö (p. 040-722 5567, kim.helpio@gmail.com) ja Asmo Hällfors (p. 040-580 8700, asmo.hallfors@uusikaupunki.fi).

Lippuja Pytinkien paris -tapahtumaan myydään torilla, matkailutoimistossa ja Vason myllyssä. Samaan aikaan Puutalotapahtuman kanssa järjestetään lauantaina 24.8. keräilymessut Uudenkaupungin Työväentalolla ja Tul toril – Wanhan tavaran tori.

Sää