Sivuston kokoversioon
  • Sunnuntai 22.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Korisliigasta tuli suojatyöpaikka

Korisliigasta on tullut lähes samankaltainen suojatyöpaikka kuin jääkiekon SM-liigasta. Urheilullisesti hölmöllä tavalla suljetussa kiekkoliigassa ei ole pelkoa siitä, että huonolla pelaamisella putoaminen uhkaisi. Aivan yhtä turvattua elo koripallon pääsarjassa ei sentään ole, mutta edes jumbojoukkueelle ei tule automaattisesti lähtöpasseja ykkösdivisioonaan.

Uudenkaupungin Korihaiden rima jäi taas uhkaavasti heilumaan, vaikka joukkue täpärästi välttikin putoamiskarsinnat. Vakkasuomalaisen palloilun johtotähden onneksi Lapua jäi niukasti taakse sarjataulukossa eikä joukkue joudu ryvettymään karsintapeleissä samaan tapaan kuin viime keväänä.

Koko lajin kannalta hieman surkuhupaisalta tuntuu se, että divarin finaaliin kaarinalaisen Ura Basketin kaveriksi selvinnyt helsinkiläinen HBA-Märsky ilmoitti jo hyvissä ajoin, ettei se aio liigaan lähteä, vaikka pelisuoritus voisi ehkä nousuun riittää. Ihmeitä saa tapahtua, jos lapualaiset joutuvat liigapaikastaan luopumaan.

Korihaille suora säilyminen liigassa oli tärkeä sekä taloudellisesti että pelillisesti. Palkanmaksu pelaajille loppui viimeisen pelin jälkeen, joten euroja säästyy. Lisäksi nyt joukkueella on muutama viikko enemmän aikaa rakentaa ensi kautta. Uusia rakennuspalikoita tarvitaankin, sillä jatkuvasta haahuilusta liigan häntäpäässä ei pidemmän päälle hyvää seuraa. Pelkästään jenkkivahvistusten vaihtoruletti kesken kauden antoi vähemmän vakuuttavan vaikutelman joukkueen ja seuran tilanteesta.

Uskottavuuden lisäämiseksi Korihaiden olisi pystyttävä hilautumaan ylöspäin taulukon tyvestä. Suojamuuri divarin suuntaan ei kuitenkaan ole niin jykevää tekoa, etteikö se saattaisi joskus murtua. Tästä on Uudessakaupungissa liiankin tuoreita muistoja.

Vaikka Korihaiden minimitavoite toteutui, niin kausi oli ilmiselvästi pettymys. Samaa voi sanoa koko Vakan alueen talvilajijoukkueiden otteista. Makoisista sarjanousuista ei juuri päästy nauttimaan, kun esimerkiksi SBS Wirmon taival tyssäsi tylysti runkosarjan voiton jälkeen salibandyn kakkosdivisioonan nousukarsinnoissa. Naantalin VG-62:n jääkiekko- ja ringettejoukkueet putosivat, samoin Kalannin Pallon salibandynaiset.

Jopa alasarjoissa nousu on juhlaa ja putoaminen riipii, vaikkei elämää suuremmista asioista pelatakaan.

Sää