Sivuston kokoversioon
  • Torstai 19.4.2018
  • Haetaan nimipäiviä

Nousiaislaista päätöksentekoa

Vakka-Suomen Sanomat 22.3.2018 sai minut jälleen tietoiseksi nousiaislaisesta päätöksenteosta, joka ei sovi lainkaan omaan loogiseen ajatteluuni.

Pienen ajan sisällä kunnanhallitus on useamman kerran käyttänyt sivistyslautakunnan päätöksiin otto-oikeutta. Tarvitaanko siis lainkaan sivistyslautakuntaa, kun he eivät osaa tehdä kunnanhallituksen mieleisiä päätöksiä? Olisiko parempi, että pieni ryhmä päättää kaikki omassa piirissään myös muiden lautakuntien osalta? Näin ei tarvittaisi otto-oikeuksia käyttää ja tulisi säästöjä.

Kunnanhallituksessa päätettiin, että Kirkonpiirin koulun pienryhmä saa jatkaa samassa koulussa 6 vuotta. Kunnanhallituksen jäsen ehdotti samaa myös yhtenäiskoulun (= Nummen koulun) erityistuen oppilaille. Heillä pitäisi myös olla mahdollisuus jatkaa omassa koulussa vastaavasti kuin Kirkonpiirin pienryhmällä. Tätä esitystä ei kunnanhallituksessa kannatettu.

Tässä ei ainakaan ole kohtelu tasa-arvoista. Ehkä näin oli tarkoitus. En tiedä kenen etua nämä päätökset ajavat. Ei mielestäni ainakaan koko kunnan edusta ole kyse, koska kuntalaisia on kohdeltava tasapuolisesti.

Mitähän epäloogista saan lukea kunnan päätöksistä seuraavaksi?

Tuula Mattila
FM
Nousiainen